Orchestra Națională Simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova”, companie plătită din bani publici, a fost angajată în concertul anunțat pentru sâmbătă, 12 mai, cu ocazia Zilei Victoriei de condamnatul pentru fraudă bancară, Ilan Șor, numele căruia figurează de zeci de ori în cele două rapoarte „Kroll” vizând „jaful secolului”. Aceeași orchestră a cântat și la concertul organizat pe 8 mai de pro-rusul Igor Dodon.

Orchestra moldovenească îi va acompania pe interpreții ruși Iosif Kobzon și Lev Leșcenko. Dirijorul orchestrei, Gheorghe Mustea, spune că nu a încheiat nici un contract cu cei care ”au arvonit artiștii” și că înțelegerea a fost între conducerea TRM și organizatori: „Eu sunt angajat al Companiei TRM. Ei (n.r: ”organizatorii”) fac acele contracte cu Compania, nu cu mine și nu cu Orchestra. Noi nu suntem privați. Eu îmi fac serviciul, eu lucrez acolo și nu pot să nu să-mi îndeplinesc munca”, a comunicat Mustea pentru Report.md.

Președinta TRM, Olga Bordeianu, nu a vrut să ne spună cine a decis participarea Orchestrei la cele două concerte, invocând că nu este în țară. „Secția juridică vă va da un răspuns, în termenii respectivi: probabil mâine, poimâine. Acum nu sunt în țară și nu pot să vă răspund”.Bordeianu a refuzat să ne spună  și care e valoarea contractului, repetând că ne va răspunde secția juridică a instituției.