Decisiv   Chișinău    

Noul ministru de Externe a rechemat, de urgență, ambasadoarea din SUA, la Chișinău, pentru consultări

Noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a rechemat-o pe Cristina Balan, ambasador în Statele Unite ale Americii, la Chișinău, pentru consultări. Prezența ei este solicitată la Chișinău pentru vineri, 14 iunie 2019.

„Țin să informez opinia publică despre faptul că printr-un ordin pe care l-am semnat astăzi ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Cristina Balan, a fost rechemată la Chișinău pentru consultări.

De asemenea, am informat autoritățile americane despre decizia respectivă și motivele ei, menționând că din acest moment orice demersuri întreprinse de către dna Ambasador Balan nu reprezintă poziția autorităților moldovenești legitime”, menționează Nicu Popescu.

Cristina Balan a fost desemnată ambasadoare a Republicii Moldova la Washington în 2018, anterior ea deținând funcția de vicepreședintă a Partidului Democrat. Ea nu are experiență diplomatică. Este economist și a absolvit Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

Articolul anterior

Mesajul unui poliţist de frontieră: "Da, am credit. Vreţi – daţi-mă afară, dar eu nu recunosc şi nu mă supun vechiului guvern”

Articolul următor

Primele altercații la Chișinău. Maia Sandu se adresează cetățenilor: „Stați azi acasă, dar fiți gata să ne apărăm țara!”