Reacție

MAE român nu recunoaște Guvernul Maia Sandu. Melescanu e de acord cu anticipatele dorite de Plahotniuc

Ministrul de Externe de la București, Teodor Meleșcanu, a precizat, luni, ca România nu recunoaște noul guvern de la Chișinău, pentru că nu există așa ceva.

Intrebat de jurnalisti direct daca MAE recunoaste Guvernul Maia Sandu, asa cum au facut-o deja Uniunea Europeana, dar si Rusia, Melescanu a dat un NU diplomatic.

"Nu exista institutia recunoasterii guvernului, exista recunoasterea unui stat. Noi suntem preocupati ca exista o situatie exploziva si vrem sa subliniem ca trebuie gasite modalitati de a fi depasita aceasta situatie. Atunci cand lucrurile se incurca, solutia e sa ne intoarcem la electorat. Alegerile anticipate din 6 septembrie nu ar fi o mare problema", a spus Melescanu, intr-o conferinta de presa.

El a precizat si ca ambasadorul Romaniei la Chisinau a avut o intrevedere cu presedintele Igor Dodon, alaturi de ceilalti sefi ai misiunilor diplomatice. Melescanu a povestit ca doar Dodon a vorbit 15 minute, dupa care i-a poftit afara pe ambasadori. Astfel, Melescanu a precizat ca i-a cerut ambasadorului roman sa aiba o intalnire si cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Alegerile anticipate, aprobate de Melescanu, au fost decise de premierul Pavel Filip, omul lui Plahotniuc care a fost desemnat presedinte interimar de Curtea Constitutionala.

Continuare pe Ziare.com

Articolul anterior

PDM se opune procesului de transfer al puterii. Dodon susține că ar putea fi lichidat

Articolul următor

Jurnaliștii au părăsit în mod demonstrativ conferința veteranilor de război de la MAI