La Chișinău a fost organizată o nouă manifestație de solidarizare cu protestatarii antiguvernamentali din România. Basarabenii și-au exprimat admirația pentru modul în care s-au mobilizat românii în fața tentativei politicienilor penali de a scăpa de dosare.

”Schimbarea este posibilă prin consolidarea societății, perseverență și credință în drepturile noastre”, a pledat un tânăr protestatar. Protestatarii au scandat: ”Solidari împotriva corupției!”, ”Vrem stat de drept”, ”Chișinăul e cu voi!”, ”DNA, treci Prutul!”.

”Am venit aici pentru a fi solidar cu oamenii de bună credință din România, care sunt la a șasea zi de proteste. Vreau ca și societatea din Republica Moldova să fie la fel de „vie” ca și cea din România. România este un exemplu de democrație și sper să rămână un stat de drept”, a menționat protestatarul Adrian Păduraru.

                                                                              FOTO: Report.md 

Psihologul Daniela Terzi-Barbăroșie a venit la protest alături de fiica sa. Ea a spus că urmărește împreună cu familia ceea ce se întâmplă în România.:”Am văzut copii alături de părinți, am văzut solidaritatea angajaților și a angajatorilor – o mobilizare extraordinară. Am venit cu familia, pentru că așa simțim și vrem să ne exprimăm solidaritatea”, spune Daniela Terzi-Barbăroșie.

În opinie ei, ceea ce au făcut guvernații din România a fost o sfidare a drepturilor omului și a statului de drept, ”a ceea ce credeam noi că e sfânt în România”.

Fiica ei, Teia, a spus că a venit alături la protest deoarece consideră că cei de la guvernare nu trebuie să fie corupți și nu trebuie să fure. ”Guvernanții din România au adoptat o lege prin care vor să spele urmele după ce au furat, iar oamenii nu sunt de acord cu asta”, explică Teia cum înțelege ea realitățile în România.

Un protest a fost organizat și de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. Manifestații au început manifestația în fața hotelului „Nobil” din capitală, care aparține controversatului oligarh (lider PD) Vlad Plahotniuc. Ei au scandat: ”PD (R.Moldova) și PSD (România) – aceeași mafie!”. Ulterior ei au mers la Ambasada României din Chișinău, iar acțiunea s-a încheiat lângă monumentul lui Ștefan cel Mare.

Natalia Enache