Localnicii din Kemerovo s-au întrunit la un protest spontan. Ei cred că autoritățile ascund proporțiile tragediei. Oficial s-a anunțat că 64 de persoane, majoritatea copii, au murit. Presa rusă independentă scrie însă, că ar fi vorba de sute de copii arși de vii în centrul comercial. Oamenii cer demisia autorităților locale.

Oamenii s-au înțeles să întocmească singuri lista celor dispăruți urmare a incidentului, cu ajutorul rudelor.

Protestatarii spun că ușile cinematografului, amplasat in centrul comercial care a ars, au fost încuiate, iar sistemul de semnalizare - deconectat. Cei din interior pur și simplu au fost lipsiți de posibilitatea de a se salva. Clase întregi de copii, aduși cu autocarul la film, ar fi ars în timpul incendiului. Oamenii sunt revolati și spun că și salvatorii ar fi venit prea târziu - abia peste 40 de minute de la izbucnirea incendiului. Părinții unor copii care au ars în interior spun că au fost sunați de copiii lor, care le-au spus că se sefocă din cauza fumului și că toate ușile sunt încuiate. 

Vladimir Putin a calificat incidentul din Kemerovo drept „neglijență criminală”.

La un moment dat, în fața mulțimii a ieșit viceguvernatorul regiunii, Serghei Țiviliov. Oamenii l-au huidiut și au scandat „Ucigașii!”.

Urmăriți live protestul din Kemerovo: