Criză politică la București   București    

Guvernul Grindeanu a rămas fără sprijin politic

Toți miniștrii social-democrați și-au prezentat demisiile înainte de reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD, a anunțat miercuri seara, la finalul reuniunii, președintele social-democraților, Liviu Dragnea. Grindeanu: „Am căutat un răspuns pentru ce se întâmplă: dorința unui om de a avea toată puterea. Alt răspuns n-am găsit”.

Potrivit presei române, Guvernul condus de Sorin Grindeanu ar fi realizat doar 13% din programul de guvernare. „Mi se reproșează că nu am îndeplinit măsuri din programul de guvernare care au termen 2018”, a comentat Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat ca nu își va da demisia, pentru că este Guvernul României, nu al CEX-ului PSD. Cu toate acestea, va face acest lucru, dar numai în momentul în care președintele Klaus Iohannis va numi un premier al PSD.

„Dmnul Vâlcov îmi reproșează că nu am dezvoltat relațiile economice cu Rusia. Eu știu că suntem încă ţară membră UE și trebuie să respectăm sancţiunile UE. Poate că domnul Vâlcov și ceilalți știu altceva. Şi de-asta trebuie să plec, probabil”, a declarat premierul.

Live-text pe EurActiv.ro


Articolul anterior

UE în ajunul „verdictului” Comisiei de la Veneția: „Finanțarea va depinde de asigurarea mecanismelor de funcționare a statului de drept”

Articolul următor

Încă o confirmare: Diplomații ruși expulzați din Moldova racolau mercenari pentru Donbas