Comunicat   Satu Mare    

Doi moldoveni, căutați pentru omor deosebit de grav, reținuți de Poliția română

Doi tineri din Republica Moldova, căutați de autoritățile din Republica Moldova pentru săvârşirea infracțiunilor de tâlhărie gravă și omor deosebit de grav, au fost reținuți în Punctul de Trecere al Frontierei Petea (România).

În noaptea de marți spre miercuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Petea, județul Satu Mare, în cooperare cu Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Satu Mare au reținut doi tineri din Republica Moldova, O. G., în vârstă de 20 de ani și P. V. în vârstă de 32 de ani, care s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră.

La verificări, s-a constatat că tinerii sunt căutați de autoritățile din Republica Moldova, întrucât acestea au emis, prin Parchetul de pe lângă Curtea de Apel  Oradea, o difuziune de urmărire internațională pe numele celor doi, căutați pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie gravă și de omor deosebit de grav, fapte petrecute pe teritoriul Republicii Moldova (fiind pasibile de pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani).

Cetățenii moldoveni au fost preluați de lucrători din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Satu Mare în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

politiadefrontiera.ro

Articolul anterior

Ramona Mănescu promite Chișinăului „asistență și expertiză” în soluționarea diferendului transnistrean

Articolul următor

Cu puțini judecători și mulți procurori, în Republica Moldova justiția se face cu viteză impresionantă și calitate contestabilă