Președintele moldovean, Igor Dodon, a a anunțat acum câteva minute pe Facebook că nu va mai merge sâmbătă la Tighina, pentru a participa alături de șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la manifestațiile prilejuite de aniversarea a 25-a de la inițierea misiunii de menținere a păcii la Nistru.

„În legătură cu evenimentele provocatoare de astăzi la adresa delegației din Federația Rusă, am hotarât, împreună cu liderul de la Tiraspol, domnul Vadim Krasnoselski, că mâine nu voi participa la evenimentele de la Tighina/Bender. Ne vom întâlni mai târziu, separat, pentru a continua discuțiile privind apropierea dintre cele două maluri ale Nistrului”, a menționat Dodon.

„Sărbătoarea” pe care Dodon, Krasnoselski și Rogozin intenționau să o organizeze în regiunea transnistreană este contestată chiar și de liderul comunist pro-rus de la Chișinău, Vladimir Voronin.

                                                                                 FOTO: independent.md

Într-un interviu pentru „Tribuna.md”, acesta se declară indignat de faptul că se încercă transformarea unei tragedii în sărbătoare: „E o bătaie de joc față de miile de oameni care au căzut în acea prostie numită „război”. Ce fel de sărbătoare, când ei, în această zi, au împușcat în oameni. Este o zi de doliu! Am mai spus: Ei nu sunt sănătoși! Şi iată confirmarea”, a menționat liderul PCRM. Potrivit lui, în această zi, președintele Republicii Moldova ar trebui să semneze un decret ca să fie coborâte în bernă toate drapelele de stat.