Viorel Melnic și-a depus mandatul de deputat. Informația a fost confirmată de serviciul de presă al Parlamentului. Melnic susține că în actualul legislativ rolul deputaților independeți este redus la zero.

„În Parlamentul ales prin sistemul electoral mixt, deputatul independent este limitat în posibilități și nu poate răspunde exigențelor alegătorilor, mai cu seamă a celor care l-au ales! În acest context, nu mai văd necesitatea de a fi prezent în acest legislativ și anunț despre depunerea mandatului de deputat”, a anunțat Viorel Melnic.

El a fost ales deputat în Parlament în circumscripția uninominală nr. 48, deschisă pentru cetățenii din regiunea transnistreană.

Gestul său a fost anticipat de președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, care a spus că Melnic își va depune mandatul „pentru a fi în siguranță”. De asemenea, potrivit lui Usatîi, de mandatele de parlamentari se vor dezice și Alexandu Oleinic, Ion Groza sau Elena Bacalu.

Deputatul independent Alexandr Oleinic susține că nu are de gând să renunțe la mandatul de deputat și califică declarațiile lui Usatîi ca fiind aberații.