Liderul socialiștilor Igor Dodon se declară învingător la alegerile prezidențiale. În cadrul unui un briefing susținut la miezul nopții, acesta și-a invitat oponenta sa la discuții.

”Stimată oponentă politică, cred că toți au înțeles că în această campanie noi am învins. La momentul de față, când am trecut de limita de 820 de mii de alegători, am depășit limita de 50%. Sunt date preliminare. Vreau să mulțumesc cetățenilor care mi-au încredințat votul și viitorul acestei țări”, a declarat Igor Dodon.

El  promis că va fi un președinte al tuturor cetățenilor Republicii Moldova: ”Vă promit că voi fi președintele tuturor și al celor care se consideră de stânga și al celor de dreapta, și al celor care vor în UE, și al celor care vor în Rusia”.

El a chemat din nou cetățenii la calm, iar pe Maia Sandu a invitat-o la discuții. ”Maia Sandu, vreau să vă felicit pentru un rezultat foarte bun. Dar acum vă rog foarte mult, haideți să calmăm spiritele. Nu avem nevoie de ură în societate. Stimați cetățeni care ați votat-o pe Maia Sandu, o să iau în considerație toate doleanțele Dvs, dar haideți să liniștim spiritele!”.

El a spus că este gata să se întâlnească cu Maia Sandu ca să discute ”cum să procedăm”.

Igor Dodon a fost întâmpinat la sediul PSRM cu scandări: ”Daadon, Daadon!”.

Dragoș Drăgan