Tunisianul Anis Amri, bănuit că ar fi fost autorul atacului terorist de la Berlin, a fost ucis într-un schimb de focuri la Milano. El a fost interceptat noaptea trecută de o patrulă a poliției italiene.

Informația a fost confirmată de ministrul italian de Interne Marco Minniti, după ce fusese dată publicității anterior de agenția italiană de știri Ansa. Amri ar fi fost implicat într-un schimb de focuri cu polițiștii italieni. Minniti a spus că persoana ucisă este fără nicio îndoială Anis Amri.

Tunisianul căutat cu mandat de arestare în întreaga Europă ar fi căzut în plasa poliției italiene la un control de rutină. El ar fi scos o armă, cu care ar fi deschis focul împotriva forțelor de ordine. Polițiștii au tras la rândul lor și l-au ucis pe tunisianul de 24 de ani suspectat că ar fi comis atacul terorist de la Berlin de luni, soldat cu 12 morți și peste 50 de răniți.

Amri s-ar fi deplasat pe jos iar organele de ordine i-ar fi cerut să se legitimeze. În acel moment, Amri ar fi scos arma și ar fi deschis focul. 

"Suntem în contact cu autoritățile de securitate italiene pentru a lămuri aceste circumstanțe", a precizat un purtător de cuvânt al procuraturii germane, chestionat de dpa. Ministerul de Interne de la Roma a anunțat o conferință de presă, potrivit Ansa.

Amri a trăit anterior mai mulți ani în Italia.

Fugă peste mai multe granițe

Fugind din Berlin, atentatorul a traversat mai multe granițe. Poliția susține că el ar fi venit cu trenul în Italia, la Torino, de la Chambéry in Savoien, în Franța. Informațiile au fost furnizate de șeful unităților anti-tero italiene Alberto Nobili. De la Torino, Amri ar fi călătorit tot cu trenul la Milano, unde ar fi ajuns în această noapte la ora 1.00. În jurul orei 4.00 a avut loc întâlnirea sa cu polițiștii, în urma căreia a fost împușcat mortal.

Suspectul de terorism Anis Amri, căutat cu mandat european pentru comiterea atentatului de la Berlin, ar fi fost filmat la scurt timp după atac în timp ce intra într-o moschee din capitala germană, cunoscut punct de întâlnire pentru islamiștii salafiști din regiune, după cum informează postul de radio RBB. Suspectul apare pe o înregistrare făcută de o cameră de supraveghere în noaptea de luni spre marți în cartierul berlinez Moabit, relatează RBB, cu trimitere la respectivul material video.

Locul unde a fost făcută înregistrarea de supraveghere este o moschee frecventată de islamiști, moschee la care poliția a efectuat un raid joi dimineață. Tunisianul de 24 de ani ar mai apărea în filmări ale forțelor de securitate din 14 și 15 decembrie.

Continuare pe DW