Ministerul Apararii a făcut public un comunicat prin care anunță că Armata Națională nu se implică în criza care a apărut și va ramâne în afara jocurilor politice.

„Conform Art.108 (1) din Constituția Republicii Moldova, Forțele Armate sunt subordonate exclusiv vointei poporului, pentru garantarea suveranității, a independenței și unității, a integrității teritoriale a țării și democrației constituționale. În acelasi timp, conform Legii nr.345 cu privire la apărarea națională, conducerea sistemului național de apărare este un atribut exclusiv și inalienabil al autorităților constituționale ale statului. Atât timp cât nu există certitudine clară în situatia politica din țară, Armata Naționala se subordonează doar ordinii constituționale. Armata Națională își continuă activitatea în mod obișnuit, nu se implică în criză și va rămâne în afara jocurilor politice.

Pentru a reduce riscul unei escaladări, conform regulamentelor interne aplicabile în situații speciale, accesul în toate unitățile militare și instituțiile Ministerului Apărării sunt interzise pentru oricine în afara personalului instituției, pe termen limitat, în funcție de evoluția situației", se arată în comunicat Ministerului Apărării.