Secțiile de votare din toată țara au fost închise. Până la ora 21:00 au votat peste 1 milion 600 mii de cetățeni cu drept de vot, dintre aceștia 130 de mii peste hotarele țării, unde mai continuă procesul  de  votare. La scrutinul din 13 noiembrie s-au prezentat peste 53% dintre alegători.

Scrutinul s-a încheiat și la secțiile de vot din Japonia, China, Azerbadjan, Rusia și România. Cei mai activi au fost cetățenii cu vârsta cuprinsă între 26-40 de ani și cei de la 56 la 70 de ani. Tinerii au fost cei mai pasivi. Femeile au votat în proporție de 53% comparativ cu 47 % dintre bărbați.

Scrutinul de astăzi s-a manifestat printr-o mobilizare mai mare în special în secțiile de vot din afara țării și a populației din stânga Nistrului.

Numeric, cei din stânga Nistrului au votat aproape triplu față de primul tur de scrutin când s-au prezentat la urne 6900 de persoane. Populația din regiunea transnistreană a fost adusă orgnizat cu autocarele și microbuzele.

Președinta CEC, Alina Russu a declarat pentru Report.md că a fost sesizat Inspectoratul General de Poliție pentru a se stabili dacă aceste persoane au fost influențate cumva de către cei care au organizat transportul.

Turul doi al scrutinului prezidențial a fost supravegeat de peste 4000 de observatori naționali și internaționali, ordinea publică a fost asigurată de peste 4000 de polițiști.

Procesul electoral mai continuă în secțiile de vot amplasate în afara țării, ultimele secții se vor închide în SUA și Canada, abea mâine dimineață la ora 7:00 (ora Moldovei).

Costel Prepeliță