AHK România anunță rezultatele centralizate pe anul 2023, preluate de la Biroul Federal de Statistică al Germaniei, Destatis

Comerțul total (importuri + exporturi) al Republicii Federale Germania cu Republica Moldova a crescut în 2023 cu 5,3% față de anul precedent, potrivit Destatis. Astfel volumul comerțului între cele două state a depășit 871,2 mil. de euro.

Exporturile Germaniei către Republica Moldova au însumat 547,7 mil. de euro (+2%), în vreme ce importurile s-au ridicat la 323,5 mil. de euro (+11,4%).

„Agenda de reforme a actualului guvern al Republicii Moldova este remarcabilă. Suntem convinși că aceasta contribuie la întărirea relațiilor bilaterale și că tot mai multe companii germane sunt interesate de Republica Moldova ca amplasament pentru afaceri. Există potențial de colaborare în special în industria prelucrătoare și cea alimentară, în domeniul energiei și al comerțului”, a declarat Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director al AHK România. 

Republica Moldova ocupă locul 95 în clasamentul partenerilor comerciali ai Germaniei.

+++

Schimburile comerciale între Germania și România au însumat anul trecut 40,8 mld. de euro, România ajungând pe locul 17 între partenerii comerciali ai Germaniei, o urcare de trei poziții față de anul precedent.