Parlamentul European susține alegerea cetățenilor ca Republica Moldova să se alăture Uniunii Europene ca stat membru. ”Europa este Moldova, Moldova este Europa”, a declarat la Chișinău, președinta PE Roberta Metsola.

”Suntem aici să confirmăm alegerea voastră europeană, să susținem alegerea voastră de a vă alătura Uniunii Europene ca stat membru. De a accentua că drepturile voastre merită aceeași protecție pe care statutul de membru o oferă fiecărui cetățean al Uniunii”, a spus Roberta Metsola, relatează IPN.md.

”Europa este familia voastră și este dreptul vostru de a alege destinul țării”, a adăugat ea.

Președinta Parlamentului European a remarcat că cetățenii moldoveni au ales Europa, iar Europa le spune ”bun venit”, cu brațele și inimile deschise.

Moldova este parte a familiei europene și această familie va fi mereu cu ea. ”Moldova nu este singură”, a subliniat Roberta Metsolaa, apreciind eforturile președintei Republicii Moldova în procesul de aderare a țării la UE.

Ea a spus că ar vrea să stea lângă Maia Sandu când Moldova va deschide oficial negocierile de accedere, lucru care speră să se întâmple chiar în acest an.

Adunarea ”Moldova Europeană” este concepută ca un mesaj ferm transmis comunității internaționale privind dorința sinceră a cetățenilor Republicii Moldova de a fi parte a familiei europene. Evenimentul a fost organizat în preajma Summitului Comunității Politice Europene care va avea loc în Republica Moldova la 1 iunie.