Un cetățean străin căruia i-a fost refuzată intrarea în R. Moldova a deschis focul vineri pe Aeroportul din Chișinău cu arma sustrasă unui polițist. El a ucis un angajat de la securitate aeroportuară și un polițist de frontieră.

El a mai rănit și un pasager, înainte de a fi capturat, relatează presa din R. Moldova.

”Cetățeanul a venit cu cetățenia Tadjikistanului. Aspecte despre alte cetățenii pe care le-ar fi deținut sunt în proces de verificare. Nu cred că aspectul de dublă sau triplă cetățenie este aspectul de bază în acest caz”, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, citat de IPN.md.

El respinge informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora atacatorul ar fi mercenar al grupării militare Wagner. De asemenea, potrivit șefului IGP, nu există date care ar confirma că atacatorul se află în căutare internațională.

În urma atacului armat de la Aeroportul Internațional Chișinău și-a pierdut viața polițistul de frontieră, Serghei Muntean. Victima era agent-șef adjunct, avea 31 de ani și activa în cadrul Poliției de Frontieră din anul 2011. De asemenea, în timpul atacului a fost omorât și un agent din securitatea aeronautică. Unul dintre pasageri a fost rănit.

Șeful Inspectoratului General al Poliției a dat asigurări că nu există pericole la adresa securității cetățenilor Republicii Moldova.

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a declarat pentru TV8 că agresorul este reținut pentru omor intenționat, iar oamenii legii investighează inclusiv versiunea unui atac terorist.