Zinaida Greceanîi (fostul premier din timpul guvernării comuniste) este noul președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Ea a fost aleasă duminică de Congresul formațiunii după ce Igor Dodon a renunțat la funcție ca urmare a alegerii în funcția de președinte al Republicii Moldova.

Greceanîi a menționat că PSRM se pronunță pentru un parteneriat strategic cu Federația Rusă, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Economică Eurasiatică și pentru relații reciproc-avantajoase cu Uniunea Europeană.

Congresul a aprobat și o rezoluție în care partidul își propune consolidarea eforturilor în vederea declanşării alegerilor parlamentare anticipate în 2017, dar și pentru revizuirea rezultatelor privatizărilor ilegale, pentru naţionalizarea averilor obţinute în mod fraudulos, repunerea Aeroportului în posesia statului, dar şi a Băncii de Economii (bancă lichidată după „jaful secolului”).

De asemenea, potrivit rezoluției, socialiștii își propun interzicerea unionismului și a prezenței NATO „sub orice formă pe teritoriul Republicii Moldova", denunțarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și pledează pentru federalizarea Moldovei.