Politic

Polițiștii au fost chemați să apere membrii CEC de protestatari FOTO: Elena Covalenco

Cu 300 de polițiști de pază la ușă, Comisia Electorală Centrală a decis respingerea inițiativei de organizare a unui referendum constituțional privind modificarea legii supreme. Respingerea a votată de șase din cei nouă membri ai Comisiei, unul dintre membrii comisiei a lipsit, s-a înregistrat un vot împotrivă și o abținere.

Mai mult
Platforma „DA” se pregătește de „realuarea masivă a protestelor” FOTO: Elena Covalenco

Soarta referendumului constituțional privind alegerea directă a președintelui Republicii Moldova şi reducerea numărului deputaţilor de la 101 la 71 cu limitarea imunității parlamentare va fi discutată astăzi în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale, începând cu ora 16:00.

Mai mult
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti

Platforma civică Demnitate și Adevăr organizează, joi, proteste în centrul Chişinăului, în timp ce PD îl propune tot pe Vlad Plahotniuc pentru postul de premier, deşi majoritatea nou formată pierde membri.

Mai mult
Captură Realitatea.md
Premier Desemnat

Desemnat joi seara de președintele Nicolae Timofti drept candidat la funcția de premier, Ion Păduraru a anunțat, vineri după-amiază, că se retrage. În aceste condiții, șeful statului a fost nevoit să accepte propunerea democraților: Pavel Filip.

Mai mult

Un grup de 14 deputați PCRM au anunțat, luni, că părăsesc fracțiunea parlamentară. Ei îl acuză pe Voronin că nu s-a implicat în dialogul pentru soluționarea crizei politice din R. Moldova.

Mai mult

Omul de afaceri Ion Sturza este candidatul desemnat de către șeful statului Nicolae Timofti pentru funcția de prim-ministru, după consultări cu liderii PD, PL, PDLM și grupul Leancă.

Mai mult