Politic

FOTO: report.md
Moldova, copilul uituc sau neascultător al UE   Chișinău    

Autoritățile de la Chișinău au fost din nou criticate miercuri, în cadrul celei de-a doua reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, pentru întârzierea reformelor. Reuniunea are loc la Chișinău.

Mai mult
Ultima speranță a moldovenilor   Chișinău    

Două partide pro-europene, creditate cu cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, au anunțat că vor înainta un candidat comun la fotoliul de șef al statului.

Mai mult
FOTO: report.md
NATO schimbă tactica   Chișinău    

Chișinăul a cerut NATO ca Republica Moldova să fie invitată la summit-ul de la Varșovia (8-9 iulie) în calitate de observator. În opinia ministrului moldovean al Apărării, Anatol Șalaru, cooperarea cu Alianţa Nord-Atlantică nu contravine Constituţiei țării.

Mai mult
FOTO: report.md
Cine și de ce divizează societatea moldovenească?   Chișinău    

Duminică, unii moldoveni îi îmbrățișau și făceau poze cu militarii americani şi tehnica militară a SUA adusă în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în timp ce socialiștii pro-ruși agățau coroane funerare de blindatele americane. Luni, o parte dintre moldoveni sărbătoresc Ziua Europei, iar altă parte – Ziua Victoriei.


Mai mult
Intrarea militarilor americani în Moldova a provocat frisoane forțelor pro-ruse / FOTO: Sorin Bucătaru
Dodon, „repetent” la istorie   Chișinău    

Reacțiile extrem de nervoase ale unor politicieni pro-ruși, dar și simpli cetățeni, la sosirea militarilor americani în Republica Moldova denotă o societate antagonizată și fragmentată, care habar nu are de istorie.

Mai mult
Pavel Filip prezintă raportul de 100 de zile de guvernare / FOTO: gov.md
Guvernare nocturnă   Chișinău    

Premierul Pavel Filip a prezentat joi raportul de 100 de zile de guvernare, după ce a fost învestit pe furiș, noaptea, în pofida protestelor stradale, după zeci de cordoane de poliție, la 20 ianuarie 2016.

Mai mult
Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola / FOTO: report.md
  Chișinău    

Mesajele transmise, în ultimul timp, Republicii Moldova de către oficialii europeni devin din ce în ce mai dure. Ele vizează în mod special refuzul cronic al guvernării de a implementa reforme palpabile în trei domenii de bază: independența justiției, reformarea sectorului financiar-bancar și combaterea corupției. În legătură cu aceasta, report.md i-a solicitat un interviu șefului Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola.

Mai mult
Moldovenii tot mai revoltați. Guvernarea nu-i mai reprezintă / FOTO: report.md
Reportaj de la protest   Chișinău    

Mânați de sărăcie şi dorul de cei plecaţi peste hotare, mii de oameni au protestat duminică la Chişinău. În timp ce oamenii se adunau în centrul capitalei, la sediul „Global Business Center” (GBC), zeci de tineri, îmbrăcaţi în haine sport şi cu glugile pe cap, aşteptau comanda.

Mai mult