Politic

Dmitri Rogozin meditează la Chișinău
Îmbrățișarea care sufocă   Chișinău    

"Sperăm să nu înghețați la iarnă", avertiza Rogozin în 2013 la Chişinău. Acum, i s-a făcut brusc "tare dor" de Moldova.

Mai mult
Strategie după dezamăgire   Chișinău    

România mai face un efort de recredibilizare a Republicii Moldova în fața partenerilor externi, în ajunul sosirii unei noi misiuni a FMI la Chișinău (5 iulie 2016, cu mandat de negociere a unui nou memorandum), iar vizitele reciproce care au avut loc în ultima perioadă fac parte din această strategie.

Mai mult
Alegeri prezidențiale   Chișinău    

Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) a avizat pozitiv proiectul de modificare a Codului Electoral în partea referitoare la organizarea alegerilor prezidențiale.


Mai mult
Negociatorii după reuniunea de la Berlin în formatul 5+2
Vigilență   Berlin    

Protocolul semnat săptămâna trecută, la Berlin, în cadrul negocierilor în formatul 5+2 pentru soluționarea diferendului transnistrean, este comentat în contradictoriu de negociatori și de comunitatea de experți din Republica Moldova.


Mai mult
Alegeri în România   București    

Gabriela Vrânceanu Firea, noul primar al Bucureștiului, va împlini 44 de ani pe 13 iulie. A fost, ani de zile, una dintre cele mai reputate prezentatoare de televiziune, iar acum are o carieră şi pe scena politică. 


Mai mult
  Chișinău    

Lipsa unor partide puternice a făcut din Republica Moldova un stat slab, vulnerabil în fața oligarhilor. Țara noastră, ca parte a bazinului Mării Negre, se află în centrul unor lupte economice și politice între Federația Rusă și Occident. Situația din Republica Moldova, dar și din regiune au fost abordate de profesorul Universității  „Georg August din Goettingen”, Peter W. Schultze, într-un interviu acordat portalului report.md.


Mai mult
  Chișinău    

Prezența corturilor instalate de protestatari în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, de mai bine de un an, nu-i mai deranjează pe guvernanți. Revendicările lor, care vizează în special sistemul corupt, exploatat de o grupare oligarhică, nu sunt auzite.

Mai mult
  Chișinău    

Fruntașii Partidului Acțiune și Solidaritate au depus joi, 19 mai, la Ministerul Justiției, cererea și dosarul de înregistrare a noii formațiuni politice. Dosarul PAS conține 6.414 cereri de aderare, adunate în 18 raioane și în municipiile Bălți și Chișinău. Numărul total al membrilor partidului depășește 7.500, cererile fiind prezentate doar pentru localitățile în care au fost deja constituite organizații teritoriale.

Mai mult