Politic

Un pas spre Unire

Aproximativ 1000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului s-au întâlnit duminică la Palatul Parlamentului din București.

Mai mult
Speranță risipită FOTO: Vitalie Călugăreanu
Democrația costă

Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor sunt capioni la capitolul venituri în 2015. Democrații au adunat 29 milioane 428 mii 666 lei, iar PSRM 27 milioane 161 mii 007 lei, conform rapoartelor financiare depuse la Comisia Electorală Centrală.

Mai mult
Barometrul de Opinie Publică - decembrie 2015
Alegeri prezidențiale

Deși ultimul sondaj de referință (Barometrul de Opinie Publică) le creditează cu șanse modeste în cazul unor alegeri, partidele parlamentare din Republica Moldova se pregătesc să-și înainteze candidați pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Noul președinte urmează a fi ales prin vot direct.

Mai mult
După restrângerea libertăților vine instaurarea fricii și... tirania
Calea spre dictatură

Rezistența opusă de societatea civilă față de încercarea autorităților de a modifica reglementările în domeniul tehnologiilor informaționale nu a determinat încă guvernarea să renunțe la proiectul restrictiv. Deputatul PD, Sergiu Sîrbu, a declarat luni că „proiectul va fi examinat minuțios în Parlament”.

Mai mult
Andrei Galbur și Serghei Lavrov s-au întâlnit la Moscova sursa FOTO: mfa.gov.md
Războiul nervilor

Interesul Rusiei față de Republica Moldova a crescut brusc după revenirea la procedura de alegere a șefului statului prin vot direct în Republica Moldova (alegerile sunt programate pentru 30 octombrie 2016) și după stabilirea datei „alegerilor prezidențiale” în enclava separatistă pro-rusă Transnistria (11 decembrie 2016).

Mai mult
Moldovenii și-au redobândit dreptul de a alege președintele prin vot direct
Alegeri prezidențiale

Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi de Parlament. Documentul a fost propus de câţiva deputaţi din actuala majoritate parlamentară, PD, PL şi de transfugi.


Mai mult
Vladimir Ilici Lenin veghează și inspiră deputații din Adunarea Populară de le Comrat FOTO: Vitalie Călugăreanu
Tensiuni

În curând va intra în vigoare Legea audiovizualului din Unitatea Teritorială Autonomă (UTA) Gagauz-Yeri, un act legislativ criticat de Consiliul Coordonator al Audiovizualului(CCA), dar și de experții media.

Mai mult
Foto: Elena Covalenco
Majoritate parlamentară de stânga?

Parlamentul de la Chişinău a votat joi Declaraţia politică privind inviolabilitatea suveranității, independenței şi neutralității permanente a Republicii Moldova - iniţiativă venită din partea comuniştilor pro-ruşi.

Mai mult