Politic

FOTO: report.md
Cine și de ce divizează societatea moldovenească?

Duminică, unii moldoveni îi îmbrățișau și făceau poze cu militarii americani şi tehnica militară a SUA adusă în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în timp ce socialiștii pro-ruși agățau coroane funerare de blindatele americane. Luni, o parte dintre moldoveni sărbătoresc Ziua Europei, iar altă parte – Ziua Victoriei.


Mai mult
Intrarea militarilor americani în Moldova a provocat frisoane forțelor pro-ruse / FOTO: Sorin Bucătaru
Dodon, „repetent” la istorie

Reacțiile extrem de nervoase ale unor politicieni pro-ruși, dar și simpli cetățeni, la sosirea militarilor americani în Republica Moldova denotă o societate antagonizată și fragmentată, care habar nu are de istorie.

Mai mult
Pavel Filip prezintă raportul de 100 de zile de guvernare / FOTO: gov.md
Guvernare nocturnă

Premierul Pavel Filip a prezentat joi raportul de 100 de zile de guvernare, după ce a fost învestit pe furiș, noaptea, în pofida protestelor stradale, după zeci de cordoane de poliție, la 20 ianuarie 2016.

Mai mult
Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola / FOTO: report.md

Mesajele transmise, în ultimul timp, Republicii Moldova de către oficialii europeni devin din ce în ce mai dure. Ele vizează în mod special refuzul cronic al guvernării de a implementa reforme palpabile în trei domenii de bază: independența justiției, reformarea sectorului financiar-bancar și combaterea corupției. În legătură cu aceasta, report.md i-a solicitat un interviu șefului Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola.

Mai mult
Moldovenii tot mai revoltați. Guvernarea nu-i mai reprezintă / FOTO: report.md
Reportaj de la protest

Mânați de sărăcie şi dorul de cei plecaţi peste hotare, mii de oameni au protestat duminică la Chişinău. În timp ce oamenii se adunau în centrul capitalei, la sediul „Global Business Center” (GBC), zeci de tineri, îmbrăcaţi în haine sport şi cu glugile pe cap, aşteptau comanda.

Mai mult
Guvernarea vrea să lase Platforma „DA” fără „muniție” electorală / FOTO: report.md
Subtilități politice

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a dat luni aviz pozitiv unei inițiative de modificare a Legii Supreme care prevede eliminarea imunității parlamentare.

Mai mult
Conexiuni pentru modernizare

Unii politicieni de la Chișinău s-au arătat iritați de înfrățirea mai multor localități de pe cele două maluri ale Prutului.

Mai mult
Corupția și nedreptatea au sărăcit și au pustiit satele Moldovei / FOTO: report.md
Periculos

„Foaie de parcurs privind agenda de reforme prioritare”; constituirea în Parlament a Consiliului pentru integrare europeană; Strategie pentru integrarea Republicii Moldova în UE – toate au fost inventate de autoritățile de la Chișinău în ultima lună pentru a convinge partenerii europeni că guvernarea controlată de PD și blamată de societatea civilă este una pro-europeană.

Mai mult