Politic

Cetățenii au fost ținuți după gard de Ziua Independenței (2016) / FOTO: Elena Covalenco
Parada de după gard   Chișinău    

S-au îngrădit cu poliție și garduri de metal de propriul popor de Ziua Independenței și și-au organizat, din bani publici, o paradă militară la care au avut acces doar oficialii și dansatorii. Cetățenii au fost ținuți după gard. Este vorba de autoritățile de la Chișinău care s-au asigurat astfel că nu vor fi huiduite de cetățeni.


Mai mult
Interviu   Chișinău    

Directorul de programe din cadrul IPP, Oazu Nantoi, a vorbit într-un interviu pentru Report.md despre contrabandiștii politici de la Chișinău și Tiraspol care profită de pe urma diferendului transnistrean, despre mafie și stat capturat, despre alegerile prezidențiale și despre demiterea pentru incompetență a primarului de Chișinău.

Mai mult
Reacție   Chișinău    

Lideri de opinie și reprezentanți ai societății civile din Republica Moldova cheamă autoritățile să nu recunoască elementele de statalitate ale regimului separatist de la Tiraspol nici în formatul „5+2”, nici în afara acestuia, indiferent de promisiunile ademenitoare și cancelariile dinspre care vin acestea.


Mai mult
Sfidarea statului   Chișinău    

Rusia va deschide 22 de secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru alegerile în Duma de Stat a Rusiei, programate pentru 18 septembrie, chiar dacă Chişinăul i-a cerut oficial să nu facă asta.

 

Mai mult
Andrian Candu la dezbaterea vizând propaganda pe piața media din Moldova /  FOTO: Report.md
În ajun de alegeri   Chișinău    

Aleșii poporului organizează astăzi o dezbatere publică despre propaganda în spațiul mediatic autohton. Experții media spun că acest eveniment este doar o bifă, scopul adevărat fiind dezbaterea proiectului de lege a noului Cod al audiovizualului propus de PD - inițiativă care vrea ”să înghită” toți micii radiodifuzori.

Mai mult
FOTO: tribuna.md
Cursa oligarhului   Chișinău    

Partidul Popular European din Moldova (condus de ex-premierul Iurie Leancă) va negocia un acord de parteneriat cu coaliţia majoritară (controlată de controversatul oligarh Vlad Plahotniuc prin PDM). Decizia a fost luată duminică la şedinţa Consiliului Național al PPEM.


Mai mult
Alegeri prezidențiale   Chișinău    

La alegerile prezidențiale din toamnă, migranții moldoveni nu vor putea vota de la distanță. Ca și la alegerile parlamentare de acum doi ani, doar prin prezența fizică la secțiile de votare, co-naționalii noștri își vor putea exercita dreptul de vot.


Mai mult
Risc sporit   Chișinău    

Delegația Republicii Moldova a plecat la Bavaria unde, în zilele de 12 și 13 iulie, va avea loc conferința grupurilor de lucru în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Mai mult