Politic

  Chișinău    

Eurodeputatul român, Cristian Preda, a vorbit, într-un interviu pentru Report.md, despre importanța alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, despre oligarhul-șef tentat să fraudeze alegerile și despre responsabilitatea pe care o au noile partide pro-europene în fața istoriei. „Până la alegerile prezidențiale au mai rămas câteva zile. Vrem să vedem ce va face Iurie Leancă”, a menționat eurodeputatul.

Mai mult
Arcadie Barbaroșie la prezentarea BOP - octombrie 2016 / FOTO: Report.md
Sondaj   Chișinău    

Turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova este inevitabil. Moldovenii ar avea de ales între candidatul pro-rus, socialistul Igor Dodon, și candidatul anti-sistem (pro-european) Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate.

Mai mult
Promisiune electorală   Chișinău    

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Liberal Democrat din Moldova au anunțat oficial că vor susține candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, la Președinție în alegerile din 30 octombrie.

Mai mult
Capcana reglementării   Kiev    

Cooperarea dintre Chișinău și Kiev în problematica transnistreană s-a reanimat în ultima perioadă, dar comunicarea dintre cele două părți rămâne deficitară. Observația aparține expertul Institutului pentru politici mondiale de la Kiev, Leonid Litra.

Mai mult
Din speranță, în pacoste   Chișinău    

Două tentative de demitere prin referendum a primarului liberal de Chișinău, Dorin Chirtoacă, au eșuat în ultimele două săptămâni. Acesta este acuzat că în cei nouă ani de mandat a distrus orașul prin incompetență și corupție.

Mai mult
  Tiraspol    

Cu două luni înainte de pseudo-alegerile "prezidențiale" din autoproclamata republică transnistreană, șeful grupării separatiste, Evghenii Șevciuk, și-a amintit de un "referendum" nerecunoscut de nimeni (din 17 septembrie 2006) la care 97% dintre locuitorii regiunii s-ar fi pronunțat pentru aderarea Transnistriei la Rusia.

Mai mult
FOTO: Jurnal.md
Război electoral   Chișinău    

Susținerea inițiativei de demitere prin referendum a primarului liberal de Chișinău, Dorin Chirtoacă, de către consilierii municipali din partea Partidului Popular European din Moldova (PPEM) l-a determinat pe liderul PL, Mihai Ghimpu, să-și retragă semnătura de pe acordul de parteneriat (la nivel parlamentar) dintre putere și PPEM condus de ex-premierul Iurie Leancă.

Mai mult
Dilema moldovenilor   Chișinău    

Șapte politicieni au demarat procedura de înscriere în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie din Republica Moldova. Acestea au solicitat deja înregistrarea grupurilor de inițiativă (pentru colectarea semnăturilor – câte 15 000 în mai puțin de o lună) la Comisia Electorală Centrală.


Mai mult