Politic

Negociatorii după reuniunea de la Berlin în formatul 5+2
Vigilență

Protocolul semnat săptămâna trecută, la Berlin, în cadrul negocierilor în formatul 5+2 pentru soluționarea diferendului transnistrean, este comentat în contradictoriu de negociatori și de comunitatea de experți din Republica Moldova.


Mai mult
Alegeri în România

Gabriela Vrânceanu Firea, noul primar al Bucureștiului, va împlini 44 de ani pe 13 iulie. A fost, ani de zile, una dintre cele mai reputate prezentatoare de televiziune, iar acum are o carieră şi pe scena politică. 


Mai mult

Lipsa unor partide puternice a făcut din Republica Moldova un stat slab, vulnerabil în fața oligarhilor. Țara noastră, ca parte a bazinului Mării Negre, se află în centrul unor lupte economice și politice între Federația Rusă și Occident. Situația din Republica Moldova, dar și din regiune au fost abordate de profesorul Universității  „Georg August din Goettingen”, Peter W. Schultze, într-un interviu acordat portalului report.md.


Mai mult

Prezența corturilor instalate de protestatari în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, de mai bine de un an, nu-i mai deranjează pe guvernanți. Revendicările lor, care vizează în special sistemul corupt, exploatat de o grupare oligarhică, nu sunt auzite.

Mai mult

Fruntașii Partidului Acțiune și Solidaritate au depus joi, 19 mai, la Ministerul Justiției, cererea și dosarul de înregistrare a noii formațiuni politice. Dosarul PAS conține 6.414 cereri de aderare, adunate în 18 raioane și în municipiile Bălți și Chișinău. Numărul total al membrilor partidului depășește 7.500, cererile fiind prezentate doar pentru localitățile în care au fost deja constituite organizații teritoriale.

Mai mult
FOTO: report.md
Moldova, copilul uituc sau neascultător al UE

Autoritățile de la Chișinău au fost din nou criticate miercuri, în cadrul celei de-a doua reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, pentru întârzierea reformelor. Reuniunea are loc la Chișinău.

Mai mult
Ultima speranță a moldovenilor

Două partide pro-europene, creditate cu cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, au anunțat că vor înainta un candidat comun la fotoliul de șef al statului.

Mai mult
FOTO: report.md
NATO schimbă tactica

Chișinăul a cerut NATO ca Republica Moldova să fie invitată la summit-ul de la Varșovia (8-9 iulie) în calitate de observator. În opinia ministrului moldovean al Apărării, Anatol Șalaru, cooperarea cu Alianţa Nord-Atlantică nu contravine Constituţiei țării.

Mai mult