Politic

Moldovenii din Londra au ales președintele
Diaspora   Londra    

La secțiile de votare din diaspora unde sunt cozi, iar oamenii nu vor reuși să voteze, Comisia Electorală Centrală ar putea prelungi programul cu două ore. 

Mai mult
Gara Auto de Sud, Chisinau / FOTO: Report.md
Reportaj   Tartaul    

Ora 8:30. Gara de Sud din Chișinău e semi-pustie. Șoferii de maxi-taxi stau adunați în grupuri a câte doi-trei și discută, glumesc și râd. „Patria-mamă te cheamă la vot!” strigă unul dintre șoferi. Ceilalți izbucnesc în râs. 

Mai mult
FOTO: Report.md
Alegeri prezidențiale   Chișinău    

Cetățenii Republica Moldova își aleg astăzi președintele. 2,8 milioane de cetățeni sunt așteptați la urne. Pentru acest scrutin au fost tipărite peste 3 milioane de buletine de vot.

Mai mult
FOTO: Report.md
Flash-mob   Chișinău    

Sâmbătă, cu o zi înaintea alegerilor prezidențiale, „morții” din Cimitirul Central din Chișinău s-au pornit spre secțiile de votare să decidă viitorul celor vii.

Mai mult
Report.md a surprins momentul scoaterii buletinelor de vot din Tipografie / FOTO: Report.md
Final de campanie   Chișinău    

Lupta pentru fotoliul de președinte al Republicii Moldova se apropie de final. Duminică, moldovenii își vor alege șeful statului prin vot direct, după ce au fost lipsiți de acest drept timp de 16 ani.

Mai mult
Electorala din Moldova, în vizorul UE   București    

„Poziționările clare din partea unui anumit candidat la Președinție care propune reorientarea Republicii Moldova către Federația Rusă, federalizarea și denunțarea Acordului de Asociere cu  UE crează preocupare, inclusiv la Parlamentul European”, susține europarlamentarul român Andi Cristea.

Mai mult
FOTO: Report.md
Ultimă oră   Chișinău    

Candidatul puterii, Marian Lupu, a anunțat că se retrage din cursa pentru Președinție și a declarat că Maia Sandu (candidatul comun al forțelor anti-oligarhice și pro-europene – n.n.) are cele mai mari șanse să-l învingă pe socialistul Igor Dodon. El a făcut anunțul la un briefing susținut alături de finanțatorul partidului, controversatul oligarh Vlad Plahotniuc.

Mai mult
Atmosferă electorală   Chișinău    

Cu trei zile înaintea alegerilor prezidențiale din 30 octombrie din Republica Moldova, principalul oponent al guvernării (candidatul comun al PAS, PPDA și PLDM), Maia Sandu, denunță tentative de intimidare din partea autorității electorale și a structurilor de forță, subordonate puterii oligarhice.

Mai mult