Politic

Sfidarea statului

Rusia va deschide 22 de secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru alegerile în Duma de Stat a Rusiei, programate pentru 18 septembrie, chiar dacă Chişinăul i-a cerut oficial să nu facă asta.

 

Mai mult
Andrian Candu la dezbaterea vizând propaganda pe piața media din Moldova /  FOTO: Report.md
În ajun de alegeri

Aleșii poporului organizează astăzi o dezbatere publică despre propaganda în spațiul mediatic autohton. Experții media spun că acest eveniment este doar o bifă, scopul adevărat fiind dezbaterea proiectului de lege a noului Cod al audiovizualului propus de PD - inițiativă care vrea ”să înghită” toți micii radiodifuzori.

Mai mult
FOTO: tribuna.md
Cursa oligarhului

Partidul Popular European din Moldova (condus de ex-premierul Iurie Leancă) va negocia un acord de parteneriat cu coaliţia majoritară (controlată de controversatul oligarh Vlad Plahotniuc prin PDM). Decizia a fost luată duminică la şedinţa Consiliului Național al PPEM.


Mai mult
Alegeri prezidențiale

La alegerile prezidențiale din toamnă, migranții moldoveni nu vor putea vota de la distanță. Ca și la alegerile parlamentare de acum doi ani, doar prin prezența fizică la secțiile de votare, co-naționalii noștri își vor putea exercita dreptul de vot.


Mai mult
Risc sporit

Delegația Republicii Moldova a plecat la Bavaria unde, în zilele de 12 și 13 iulie, va avea loc conferința grupurilor de lucru în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Mai mult
Dmitri Rogozin meditează la Chișinău
Îmbrățișarea care sufocă

"Sperăm să nu înghețați la iarnă", avertiza Rogozin în 2013 la Chişinău. Acum, i s-a făcut brusc "tare dor" de Moldova.

Mai mult
Strategie după dezamăgire

România mai face un efort de recredibilizare a Republicii Moldova în fața partenerilor externi, în ajunul sosirii unei noi misiuni a FMI la Chișinău (5 iulie 2016, cu mandat de negociere a unui nou memorandum), iar vizitele reciproce care au avut loc în ultima perioadă fac parte din această strategie.

Mai mult
Alegeri prezidențiale

Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) a avizat pozitiv proiectul de modificare a Codului Electoral în partea referitoare la organizarea alegerilor prezidențiale.


Mai mult