Politic

Moldovenii din Copenhaga sunt gata de vot / FOTO: Arhiva personală
Mobilizare generală   Chișinău    

Au parcurs mii de kilometri doar pentru a putea vota. Este vorba de mii de moldoveni stabiliţi peste hotarele ţării care se ajută reciproc: le oferă conaţionalilor noştri cazare, hrană şi transport. Unii au zburat de pe continente diferite doar pentru a da Moldovei şansa modernizării.

Mai mult
Materiale de propagandă electorală puse în porţile gospodarilor din satul Corjova şi oraşul Dubăsari / FOTO: Report.md
Ilegal   Corjova    

Mai mulţi locuitori din oraşul Dubăsrai şi din localitatea Corjova din acelaşi raion au găsit astăzi dimineaţă în porţi materiale de propagandă electorală în favoarea candidatului la Preşedinţie, Igor Dodon. Asta deşi legislaţia electorală interzice agitaţia electorală cu 24 de ore înainte de ziua scrutinului.

Mai mult
Alegeri prezidenţiale 2016   Chișinău    

Lupta pentru cea mai înaltă funcţie în stat a ajuns pe ultima sută de metri. În societate se inoculează din nou ideea că votul va fi unul geopolitic, cetăţenii fiind puşi în situaţia de a alege între Vest şi Est - între UE şi Rusia.

Mai mult
FOTO: Report.md
Regrete electorale   Chișinău    

Candidatul pro-rus la Președinția Republicii Moldova, Igor Dodon, își schimbă retorica pentru al doilea tur de scrutin. Declarațiile care i-au adus puncte electorale în primul tur, i-ar putea tăia drumul spre Președinție în al doilea tur și chiar l-ar putea arunca la periferia politicii moldovenești.

Mai mult
FOTO: Report.md
Frustrant   Chișinău    

A început regruparea forțelor politice pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, programat pentru 13 noiembrie.

Mai mult
FOTO: Report.md
Randament electoral   Chișinău    

Cu acești bani puteau fi plătite 27 900 de pensii medii a câte 1300 de lei.

Mai mult
FOTO: Report.md
Curios   Chișinău    

Patru din cei nouă candidați înscriși în cursa electorală nu au reușit să strângă nici măcar numărul de voturi echivalent numărului de semnături pe care le-au prezentat la Comisia Electorală Centrală pentru a fi admiși în cursa electorală.

Mai mult
FOTO: Report.md
Speranțele unui politician   Chișinău    

Liderul socialiștilor Igor Dodon mai speră să învingă la alegerile prezidențiale din primul tur, chiar dacă datele Comisiei Electorale Centrale prezintă o scădere continuă a procentajului acestuia sub 50%.

Mai mult