Politic

FOTO: Report.md
Flash-mob

Sâmbătă, cu o zi înaintea alegerilor prezidențiale, „morții” din Cimitirul Central din Chișinău s-au pornit spre secțiile de votare să decidă viitorul celor vii.

Mai mult
Report.md a surprins momentul scoaterii buletinelor de vot din Tipografie / FOTO: Report.md
Final de campanie

Lupta pentru fotoliul de președinte al Republicii Moldova se apropie de final. Duminică, moldovenii își vor alege șeful statului prin vot direct, după ce au fost lipsiți de acest drept timp de 16 ani.

Mai mult
Electorala din Moldova, în vizorul UE

„Poziționările clare din partea unui anumit candidat la Președinție care propune reorientarea Republicii Moldova către Federația Rusă, federalizarea și denunțarea Acordului de Asociere cu  UE crează preocupare, inclusiv la Parlamentul European”, susține europarlamentarul român Andi Cristea.

Mai mult
FOTO: Report.md
Ultimă oră

Candidatul puterii, Marian Lupu, a anunțat că se retrage din cursa pentru Președinție și a declarat că Maia Sandu (candidatul comun al forțelor anti-oligarhice și pro-europene – n.n.) are cele mai mari șanse să-l învingă pe socialistul Igor Dodon. El a făcut anunțul la un briefing susținut alături de finanțatorul partidului, controversatul oligarh Vlad Plahotniuc.

Mai mult
Atmosferă electorală

Cu trei zile înaintea alegerilor prezidențiale din 30 octombrie din Republica Moldova, principalul oponent al guvernării (candidatul comun al PAS, PPDA și PLDM), Maia Sandu, denunță tentative de intimidare din partea autorității electorale și a structurilor de forță, subordonate puterii oligarhice.

Mai mult

Eurodeputatul român, Cristian Preda, a vorbit, într-un interviu pentru Report.md, despre importanța alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, despre oligarhul-șef tentat să fraudeze alegerile și despre responsabilitatea pe care o au noile partide pro-europene în fața istoriei. „Până la alegerile prezidențiale au mai rămas câteva zile. Vrem să vedem ce va face Iurie Leancă”, a menționat eurodeputatul.

Mai mult
Arcadie Barbaroșie la prezentarea BOP - octombrie 2016 / FOTO: Report.md
Sondaj

Turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova este inevitabil. Moldovenii ar avea de ales între candidatul pro-rus, socialistul Igor Dodon, și candidatul anti-sistem (pro-european) Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate.

Mai mult
Promisiune electorală

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Liberal Democrat din Moldova au anunțat oficial că vor susține candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, la Președinție în alegerile din 30 octombrie.

Mai mult