Politic

FOTO: Report.md
Regrete electorale

Candidatul pro-rus la Președinția Republicii Moldova, Igor Dodon, își schimbă retorica pentru al doilea tur de scrutin. Declarațiile care i-au adus puncte electorale în primul tur, i-ar putea tăia drumul spre Președinție în al doilea tur și chiar l-ar putea arunca la periferia politicii moldovenești.

Mai mult
FOTO: Report.md
Frustrant

A început regruparea forțelor politice pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, programat pentru 13 noiembrie.

Mai mult
FOTO: Report.md
Randament electoral

Cu acești bani puteau fi plătite 27 900 de pensii medii a câte 1300 de lei.

Mai mult
FOTO: Report.md
Curios

Patru din cei nouă candidați înscriși în cursa electorală nu au reușit să strângă nici măcar numărul de voturi echivalent numărului de semnături pe care le-au prezentat la Comisia Electorală Centrală pentru a fi admiși în cursa electorală.

Mai mult
FOTO: Report.md
Speranțele unui politician

Liderul socialiștilor Igor Dodon mai speră să învingă la alegerile prezidențiale din primul tur, chiar dacă datele Comisiei Electorale Centrale prezintă o scădere continuă a procentajului acestuia sub 50%.

Mai mult
Moldovenii din Londra au ales președintele
Diaspora

La secțiile de votare din diaspora unde sunt cozi, iar oamenii nu vor reuși să voteze, Comisia Electorală Centrală ar putea prelungi programul cu două ore. 

Mai mult
Gara Auto de Sud, Chisinau / FOTO: Report.md
Reportaj

Ora 8:30. Gara de Sud din Chișinău e semi-pustie. Șoferii de maxi-taxi stau adunați în grupuri a câte doi-trei și discută, glumesc și râd. „Patria-mamă te cheamă la vot!” strigă unul dintre șoferi. Ceilalți izbucnesc în râs. 

Mai mult
FOTO: Report.md
Alegeri prezidențiale

Cetățenii Republica Moldova își aleg astăzi președintele. 2,8 milioane de cetățeni sunt așteptați la urne. Pentru acest scrutin au fost tipărite peste 3 milioane de buletine de vot.

Mai mult