Politic

FOTO: nato.int
Corespondență   Bruxelles    

„NATO va continua să sprijine parteneri precum Republica Moldova, Georgia și Ucraina, deoarece aceste state își doresc reforme importante”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg în cadrul reuniunii ministeriale a NATO de la Bruxelles.

Mai mult
NATO-Moldova   Chișinău    

Liberal-democrații vor susține la nivel parlamentar deschiderea Biroului de legătură al NATO la Chișinău. Cei 14 ex-comuniști, care fac parte din majoritatea parlamentară controlată de PD, susțin că nu au decis deocamdată cum vor proceda.

Mai mult
Premierul moldovean, Pavel Filip, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au semnat, la Bruxelles, Acordul privind înființarea Biroului de Legătură al NATO la Chișinău / FOTO: gov.md
Retorică electorală   Chișinău    

Președintele ales al Republicii Moldova a reiterat astăzi poziția partidului al cărui președinte nu mai este (PSRM) că este împotriva deschiderii unui Birou de legătură NATO la Chișinău.

Mai mult
Directorul adjunct al Centrului Naţional Anticorupţie, Cristina Ţărnă / Foto: Report.md
Corupția sub lupă   Chișinău    

Directorul adjunct al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Cristina Ţărnă, dezvăluie în cadrul unui interviu pentru Report.md detalii despre noul mecanism de testare a integrităţii profesionale şi care funcţionari ar trebui să tremure de teama unor noi descinderi ale mascaților.

Mai mult
Ambasadorul Robert Kirnag / FOTO: Report.md
Interviu   Chișinău    

Ambasadorul Republicii Slovace la Chișinău, Robert Kirnag, îi îndeamnă într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Report.md, pe politicienii de la Chișinău să evite retorica geo-politică și să muncească pentru reformarea și dezvoltarea țării. Slovacia deține în prezent Presedinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, pentru prima oară de la aderare, în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2016.

Mai mult
FOTO: gov.md
După decizia înfiinţării unui Oficiu NATO la Chişinău   Bruxelles    

Acordul privind înființarea unui Oficiu de Legătură al NATO la Chișinău, semnat marți, la Bruxelles, de premierul moldovean Pavel Filip și secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg a înfuriat politicienii pro-ruși de la Chișinău.

Mai mult
  Chișinău    

Conform rezultatelor alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie, în funcția de președinte al Republicii Moldova a fost ales liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. El a oferit un interviu pentru DW în care a vorbit despre planurile pe care le are în domeniul politicii externe și interne, precum și despre viziunea sa asupra soluționării diferendului transnistrean.

Mai mult
Cu bani și cu votul membrilor CCA   Chișinău    

Propaganda mediatică este parte a războiului-hibrid dus de Rusia, inclusiv contra Republicii Moldova. 60% din posturile de televiziune care emit pe teritoriul Republicii Moldova sunt rusești. UE a adoptat o rezoluție pentru combaterea propagandei rusești în spațiul comunitar.

Mai mult