Politic

Moldova, între roșu și galben

Igor Dodon a câștigat în 20 din cele 33 de raioane ale Republicii Moldova, dar și în Autonomia Găgăuză și municipiul Bălți.

Mai mult
FOTO: Report.md
Dupa ce a antagonizat societatea

Candidatul socialiștilor la alegerile prezidențiale cheamă la calm după cel de-al doilea tur de scrutin și este nemulțumit că nu au fost deschise mai multe secți de votare în Rusia.

Mai mult
Proteste in fata Comisiei Electorale Centrale... Au venit câteva autobuze cu mascați / FOTO: Report.md

Moldovenii din diaspora au făcut sacrificii mari pentru a putea vota azi. Unii au mers la secțiile de votare cu copiii mici. Alții au stat ore întregi la coadă,  pentru ca în cele din urmă să fie anunțați că s-au terminat buletinele de vot.

Mai mult
Alegeri prezidenţiale 2016

În toate penitenciarele din Republica Moldova au fost deschise secții de votare, pentru ca persoanelor condamnate să participe la scrutinul electoral și să-și aleagă viitorul președinte. Rata de participare este una ridicată. Și fostul premier Vlad Filat, aflat în închisoare, a votat de dimineață.

Mai mult
Autocar înmatriculat în regiunea transnistreană așteaptă alegătorii la secția de votare de lângă Primărie FOTO: Report.md
Alegeri prezidenţiale 2016

Alegătorii domiciliați în localitățile din stânga Nistrului sunt aduși la secțiile de votare în mod organizat în autocare înmatriculate în regiunea transnistreană. În prima parte a zilei, la secția de votare din căminul cultural din satul Cocieri, raionul Dubăsari, au votat peste o mie de oameni, dintre care jumătate sunt domiciliați în zona controlată de regimul separatist.

Mai mult
Moldovenii din Copenhaga sunt gata de vot / FOTO: Arhiva personală
Mobilizare generală

Au parcurs mii de kilometri doar pentru a putea vota. Este vorba de mii de moldoveni stabiliţi peste hotarele ţării care se ajută reciproc: le oferă conaţionalilor noştri cazare, hrană şi transport. Unii au zburat de pe continente diferite doar pentru a da Moldovei şansa modernizării.

Mai mult
Materiale de propagandă electorală puse în porţile gospodarilor din satul Corjova şi oraşul Dubăsari / FOTO: Report.md
Ilegal

Mai mulţi locuitori din oraşul Dubăsrai şi din localitatea Corjova din acelaşi raion au găsit astăzi dimineaţă în porţi materiale de propagandă electorală în favoarea candidatului la Preşedinţie, Igor Dodon. Asta deşi legislaţia electorală interzice agitaţia electorală cu 24 de ore înainte de ziua scrutinului.

Mai mult
Alegeri prezidenţiale 2016

Lupta pentru cea mai înaltă funcţie în stat a ajuns pe ultima sută de metri. În societate se inoculează din nou ideea că votul va fi unul geopolitic, cetăţenii fiind puşi în situaţia de a alege între Vest şi Est - între UE şi Rusia.

Mai mult