Politic

Reacție

Directorul IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, a comentat, într-un amplu interviu pentru Report.md, declarațiile socialistului pro-rus Igor Dodon, conform cărora, „aderarea Moldovei la UE se va face fără Transnistria și fără Găgăuzia”. Analistul politic a apreciat că asemenea declarații sunt „incompatibile cu funcția de președinte la care a aspirat Dodon”.

Mai mult
Igor Dodon condamnă Moldova: „Haideți să includem și acest punct în acord și să subliniem că dacă, dintr-o dată, Chișinăul s-ar gândi să adere la NATO, atunci Transnistria, ca și Găgăuzia, vor avea dreptul la autodeterminare”
Dodon și „soluția”

Relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă trebuie să ajungă la nivelul celor de "parteneriat strategic", a declarat într-un interviu acordat agentiei de presa „Interfax” președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Mai mult
FOTO: moldova.org

Europarlamentarul român a încercat, într-un interviu acordat EurActiv, să descifreze motivele care au stat în spatele alegerii făcute de moldoveni, avertizând că nimeni nu va trage de mânecă elitele de la Chişinău pentru a se apropia de Bruxelles.

Mai mult
FOTO: Report.md
Flagrant

Moldovenii din străinătate cer ca justiția să recunoască încălcarea dreptului lor la vot în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Mai mult
Mimează democrația

La 11 decembrie 2016, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova va avea loc un pseudo-scrutin (nerecunoscut de nimeni) în cadrul căruia va fi ales șeful grupării separatiste pentru următorii 5 ani.

Mai mult
Pașaport transnistrean și legitimație de pensionar eliberate de regimul separatist de la Tiraspol / FOTO: Report.md
Găleata cu gheață

Autoritățile constituționale de la Chișinău și cele separatiste de la Tiraspol fac schimb de date cu caracter personal ale cetățenilor moldoveni, motivând că fac asta pentru a exclude plata dublă a pensiilor.

Mai mult
FOTO: Report.md
Vot furat

143 de cetățeni ai Republicii Moldova aflați în străinătate vor ataca în judecată hotărârile CEC din 16 și 17 noiembrie cu privire la contestațiile privind votul în diaspora.

Mai mult
Alegeri la sud

Duminică, locuitorii autonomiei găgăuze sunt chemați din nou la urne, pentru a treia oară în ultimele patru săptămâni, de data aceasta fiind vorba de alegerile pentru Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri (legislativul regiunii). Societatea civilă de la Comrat reclamă mai multe deficiențe ale procesului electoral.

Mai mult