Politic

FOTO: tribuna.md
Cursa oligarhului

Partidul Popular European din Moldova (condus de ex-premierul Iurie Leancă) va negocia un acord de parteneriat cu coaliţia majoritară (controlată de controversatul oligarh Vlad Plahotniuc prin PDM). Decizia a fost luată duminică la şedinţa Consiliului Național al PPEM.


Mai mult
Alegeri prezidențiale

La alegerile prezidențiale din toamnă, migranții moldoveni nu vor putea vota de la distanță. Ca și la alegerile parlamentare de acum doi ani, doar prin prezența fizică la secțiile de votare, co-naționalii noștri își vor putea exercita dreptul de vot.


Mai mult
Risc sporit

Delegația Republicii Moldova a plecat la Bavaria unde, în zilele de 12 și 13 iulie, va avea loc conferința grupurilor de lucru în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Mai mult
Dmitri Rogozin meditează la Chișinău
Îmbrățișarea care sufocă

"Sperăm să nu înghețați la iarnă", avertiza Rogozin în 2013 la Chişinău. Acum, i s-a făcut brusc "tare dor" de Moldova.

Mai mult
Strategie după dezamăgire

România mai face un efort de recredibilizare a Republicii Moldova în fața partenerilor externi, în ajunul sosirii unei noi misiuni a FMI la Chișinău (5 iulie 2016, cu mandat de negociere a unui nou memorandum), iar vizitele reciproce care au avut loc în ultima perioadă fac parte din această strategie.

Mai mult
Alegeri prezidențiale

Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) a avizat pozitiv proiectul de modificare a Codului Electoral în partea referitoare la organizarea alegerilor prezidențiale.


Mai mult
Negociatorii după reuniunea de la Berlin în formatul 5+2
Vigilență

Protocolul semnat săptămâna trecută, la Berlin, în cadrul negocierilor în formatul 5+2 pentru soluționarea diferendului transnistrean, este comentat în contradictoriu de negociatori și de comunitatea de experți din Republica Moldova.


Mai mult
Alegeri în România

Gabriela Vrânceanu Firea, noul primar al Bucureștiului, va împlini 44 de ani pe 13 iulie. A fost, ani de zile, una dintre cele mai reputate prezentatoare de televiziune, iar acum are o carieră şi pe scena politică. 


Mai mult