Politic

Cu două luni înainte de pseudo-alegerile "prezidențiale" din autoproclamata republică transnistreană, șeful grupării separatiste, Evghenii Șevciuk, și-a amintit de un "referendum" nerecunoscut de nimeni (din 17 septembrie 2006) la care 97% dintre locuitorii regiunii s-ar fi pronunțat pentru aderarea Transnistriei la Rusia.

Mai mult
FOTO: Jurnal.md
Război electoral

Susținerea inițiativei de demitere prin referendum a primarului liberal de Chișinău, Dorin Chirtoacă, de către consilierii municipali din partea Partidului Popular European din Moldova (PPEM) l-a determinat pe liderul PL, Mihai Ghimpu, să-și retragă semnătura de pe acordul de parteneriat (la nivel parlamentar) dintre putere și PPEM condus de ex-premierul Iurie Leancă.

Mai mult
Dilema moldovenilor

Șapte politicieni au demarat procedura de înscriere în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie din Republica Moldova. Acestea au solicitat deja înregistrarea grupurilor de inițiativă (pentru colectarea semnăturilor – câte 15 000 în mai puțin de o lună) la Comisia Electorală Centrală.


Mai mult
Cetățenii au fost ținuți după gard de Ziua Independenței (2016) / FOTO: Elena Covalenco
Parada de după gard

S-au îngrădit cu poliție și garduri de metal de propriul popor de Ziua Independenței și și-au organizat, din bani publici, o paradă militară la care au avut acces doar oficialii și dansatorii. Cetățenii au fost ținuți după gard. Este vorba de autoritățile de la Chișinău care s-au asigurat astfel că nu vor fi huiduite de cetățeni.


Mai mult
Interviu

Directorul de programe din cadrul IPP, Oazu Nantoi, a vorbit într-un interviu pentru Report.md despre contrabandiștii politici de la Chișinău și Tiraspol care profită de pe urma diferendului transnistrean, despre mafie și stat capturat, despre alegerile prezidențiale și despre demiterea pentru incompetență a primarului de Chișinău.

Mai mult
Reacție

Lideri de opinie și reprezentanți ai societății civile din Republica Moldova cheamă autoritățile să nu recunoască elementele de statalitate ale regimului separatist de la Tiraspol nici în formatul „5+2”, nici în afara acestuia, indiferent de promisiunile ademenitoare și cancelariile dinspre care vin acestea.


Mai mult
Sfidarea statului

Rusia va deschide 22 de secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru alegerile în Duma de Stat a Rusiei, programate pentru 18 septembrie, chiar dacă Chişinăul i-a cerut oficial să nu facă asta.

 

Mai mult
Andrian Candu la dezbaterea vizând propaganda pe piața media din Moldova /  FOTO: Report.md
În ajun de alegeri

Aleșii poporului organizează astăzi o dezbatere publică despre propaganda în spațiul mediatic autohton. Experții media spun că acest eveniment este doar o bifă, scopul adevărat fiind dezbaterea proiectului de lege a noului Cod al audiovizualului propus de PD - inițiativă care vrea ”să înghită” toți micii radiodifuzori.

Mai mult