Politic

FOTO: Facebook/Igor Dodon
Fără nici un rezultat   Chișinău    

Președintele Igor Dodon și șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-au întâlnit miercuri la Tighina. Nu se știe, însă, dacă Dodon și-a cerut „scuze de la Transnistria pentru războiul din 1992” (așa cum pleda anterior), deoarece presa liberă nu a avut acces la eveniment, iar Dodon nu a răspuns nici la o întrebare în cadrul briefingului susținut la Chișinău.

Mai mult
Ambasadorul Republicii Moldova, Mihai Gribincea și ex-președintele României, Traian Băsescu, după depunerea jurământului
Febră electorală   Chișinău    

Igor Dodon a semnat decretul privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova ex-președintelui României, Traian Băsescu.

Mai mult
Cetatea Tighina
Politică   Chișinău    

Igor Dodon se va întâlni mâine cu șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Anunțul a fost făcut de Dodon pe paginsa de Facebook. Întâlnirea urmează să aibă loc la Tighina, oraș aflat sub control comun, conform Acordului moldo-rus de încetare a focului din 22 iulie 1992.

Mai mult
Noul șef al grupării separatiste Vadim Krasnoselski / FOTO: Report.md
Propagandă rusească   Tiraspol    

Cumpărați, șantajați, amăgiți sau chiar omorâți, locuitorii din stânga Nistrului cunosc bine tehnicele prin care Rusia încearcă să-i atragă de partea sa. În prag de sărbători, pensionarii din stânga Nistrului au primit pachete cu ajutoare materiale.

Mai mult
Inguss Kalniņš / FOTO: Report.md
„Șoc electric”   Chișinău    

Înaltul Consilier al UE în domeniul justiţiei, Inguss Kalniņš a vorbit într-un interviu pentru Report.md despre cum ar trebui să arate o reformă reală în sectorul justiției. Potrivit lui, o reformă autentică are nevoie de oameni integri, iar integritatea oamenilor din sistem trebuie cultivată încă din școală.

Mai mult
Tentații parlamentare   Chișinău    

Prietenii din Parlament ai Report.md ne-au comunicat, sub condiția anonimatului, că după vacanța de iarnă, un grup de deputați, din diferite grupuri parlamentare (numele cărora a figurat în trecut în scandaluri legate de fumul de țigară), va mai face o încercare de a amputa Legea privind controlul tutunului (nr. 278).

Mai mult
FOTO: zdg.md
Finanțăm separatismul   Chișinău    

Noul șef al grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a moștenit de la Evgheni Șevciuk, pe lângă regimul nerecunoscut, un întreg sistem de scheme economice. Krasnoselski, exponent al holding-ului Sheriff, urmează să decidă ce va face cu această „moștenire”.

Mai mult
Retrospectivă politică 2016   Chișinău    

În 2016, Republica Moldova a împlinit 25 de ani de la proclamarea Independenței, dar nici în acest an nu s-a reușit să se pună bazele unui viitor mai prosper. Moldova nu a scăpat de armata de ocupație a Rusiei și nu a fost identificată ideea națională care să coaguleze societatea.

Mai mult