Politic

FOTO: moldova.org

Europarlamentarul român a încercat, într-un interviu acordat EurActiv, să descifreze motivele care au stat în spatele alegerii făcute de moldoveni, avertizând că nimeni nu va trage de mânecă elitele de la Chişinău pentru a se apropia de Bruxelles.

Mai mult
FOTO: Report.md
Flagrant

Moldovenii din străinătate cer ca justiția să recunoască încălcarea dreptului lor la vot în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Mai mult
Mimează democrația

La 11 decembrie 2016, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova va avea loc un pseudo-scrutin (nerecunoscut de nimeni) în cadrul căruia va fi ales șeful grupării separatiste pentru următorii 5 ani.

Mai mult
Pașaport transnistrean și legitimație de pensionar eliberate de regimul separatist de la Tiraspol / FOTO: Report.md
Găleata cu gheață

Autoritățile constituționale de la Chișinău și cele separatiste de la Tiraspol fac schimb de date cu caracter personal ale cetățenilor moldoveni, motivând că fac asta pentru a exclude plata dublă a pensiilor.

Mai mult
FOTO: Report.md
Vot furat

143 de cetățeni ai Republicii Moldova aflați în străinătate vor ataca în judecată hotărârile CEC din 16 și 17 noiembrie cu privire la contestațiile privind votul în diaspora.

Mai mult
Alegeri la sud

Duminică, locuitorii autonomiei găgăuze sunt chemați din nou la urne, pentru a treia oară în ultimele patru săptămâni, de data aceasta fiind vorba de alegerile pentru Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri (legislativul regiunii). Societatea civilă de la Comrat reclamă mai multe deficiențe ale procesului electoral.

Mai mult
Moldova, între roșu și galben

Igor Dodon a câștigat în 20 din cele 33 de raioane ale Republicii Moldova, dar și în Autonomia Găgăuză și municipiul Bălți.

Mai mult
FOTO: Report.md
Dupa ce a antagonizat societatea

Candidatul socialiștilor la alegerile prezidențiale cheamă la calm după cel de-al doilea tur de scrutin și este nemulțumit că nu au fost deschise mai multe secți de votare în Rusia.

Mai mult