Politic

După reorganizare, CNI a devenit ANI - o instituție atrofiată din cauza limitărilor bugetare și a cadrului legislativ
Anchetă   Chișinău    

Din 2013, de сând și-a început activitatea Comisia Națională de Integritate (CNI) și până în luna martie curent, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a examinat 36 de dosare, în care se solicita anularea actelor de constatare ale fostei CNI. Din acest număr, în 22 de cazuri actele CNI au fost menținute în vigoare, iar în 14 cazuri - au fost anulate.

Mai mult
Captura video / Максим Исаев (Facebook)
A treia întâlnire   Tighina    

Igor Dodon a elogiat miercuri rolul pacificatorilor ruși de la Nistru la o întâlnire cu șeful grupării separatiste, Vadim Krasnoselski. El a spus că datorită pacificatorilor ruși „avem stabilitate”. Asta în timp ce Guvernul de la Chișinău a insistat în repetate rânduri, la nivel internațional, asupra înlocuirii acestei misiuni de pacificare. 

Mai mult
Laima Andrikienė și Siegfried Mureșan, la Chișinău / FOTO: Report.md
Mesaje dure de la Bruxelles   Chișinău    

Moldova nu va primi bani din partea UE până când nu vor fi îndeplinite toate condiținalitățile, iar la această etapă - UE consideră că aceste condiționalități nu au fost îndeplinite integral. „Recomandările Comisiei de la Veneția, deoarece aceea este autoritatea supremă în materie de legislație electorală în Europa, trebuie implementate în totalitate”, a declarat miercuri, la Chișinău, europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Mai mult
Sondaj IRI   Chișinău    

Moldovenii percep Parlamentul țării ca fiind cea mai coruptă instituție a statului, apreciază din ce în ce mai mult ajutorul UE și, tot mai mulți, consideră Rusia o amenințare.

Mai mult
Ambasada Rusiei din Chișinău
Reacții   Chișinău    

Ambasada Rusiei din Chișinău și MAE de la Moscova, pe de o parte, și Ambasada SUA din Republica Moldova, pe de altă parte, au reacționat la expulzarea de către autoritățile moldovene a trei diplomați ruși, în semn de solidaritate cu Marea Britanie.

Mai mult
Gest de solidaritate cu Marea Britanie   Chișinău    

Ministerul de Externe de la Chișinău l-a convocat astăzi pe ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametshin, căruia i s-a adus la cunoştinţă că trei diplomaţi din cadrul misiunii sunt declaraţi persona non-grata şi sunt obligaţi să părăsească Moldova în următoarele 7 zile.

Mai mult
FOTO: Report.md
Comentariu   Chișinău    

În Republica Moldova, în an electoral, s-au înmulțit acțiunile unioniste. Ca argument servește împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Mai mult
FOTO: Facebook/Stefan Gligor . Poliție dislocată în curtea Comisiei Electorale Centrale
Ședință cu scântei   Chișinău    

Comisia Electorală Centrală a stabilit data alegerilor locale anticipate în municipiile Chișinău și Bălți - 20 mai 2018. Posturile au rămas vacante după ce primarii Dorin Chirtoacă și Renato Usatîi și-au anunțat demisia, pentru a bloca preluarea controlului, fără alegeri, de către PD, asupra celor două cele mai mari orașe din țară în preajma alegerilor parlamentare din toamna acestui an.

Mai mult