Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat miercuri după ce Comisia Europeană a recomandat țărilor membre să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

Maia Sandu descrie această zi ca fiind una importantă pentru viitorul țării sale, iar pasul făcut astăzi este "o recunoaștere a efortului nostru comun - al instituțiilor statului, care muncesc pentru a transforma țara, precum și al cetățenilor, care aleg pacea, democrația și dezvoltarea".

Într-un mesaj postat pe Facebook, Maia Sandu spune că raportul Comisiei Europene confirmă că Moldova a făcut în ultimul an reforme serioase care pregătesc țara pentru a deveni un stat european și necesare pentru a îmbunătăți viața tuturor cetățenilor.

"Decizia finală privind începerea negocierilor cu Moldova va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie. Decizia de azi a Comisiei Europene ne încurajează și ne responsabilizează să continuăm lucrurile începute: să facem Moldova mai puternică, un stat care asigură pacea acasă și contribuie la securitatea regională și are grijă de bunăstarea cetățenilor săi", a scris șefa statului.

Ea a adăugat că e mult de lucru", iar Țdrumul pe care am ales să mergem este plin de provocări".

"Nu ne sperie munca, iar obiectivul nostru este ca Moldova să fie gata să adere la UE până în 2030. Republica Moldova în Uniunea Europeană este unica noastră șansă de a garanta un viitor al păcii, libertății și prosperității pentru întreaga țară", a conchis Sandu.