Pericol de confruntare în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. În ziua Adunării Generale a Alegătorilor, convocate de opoziția pro-europeană, piața a fost ocupată de susținătorii politicianului condamnat (la 7 ani de închisoare) Ilan Șor, numele căruia figurează de sute de ori în raportul Kroll vizând frauda bancară din 2014.   

 

                      Protestatarii lui Șor cântă și dansează în PMAN


Oamenii veniți la Adunarea Generală a Cetățenilor s-au adunat la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare

„În ziua unor proteste de amploare organizate de cetățeni, autoritățile au aprobat o manifestație cu frigărui, mâncare, scaune și muzică de sărbătoare. Asa ceva nu se poate!", au declarat reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate.

Lui Ilan Șor i s-a permis să facă frigărui și să împartă conserve în fața Guvernului FOTO: Andrei Fornea/Facebook

PAS a cerut explicații autorităților în legătură cu această situație. „Trebuie sa ieșim cât mai mulți azi în PMAN, să protestăm pașnic, să le arătăm că nu ne este frică!”, se spune într-o postare a formațiunii pe o rețea de socializare.

Mișcarea de Rezistență ACUM menționează într-o altă postare că sunt oameni dubioși, care au adus corturi, scaune, frigărui și mâncare. „Vă rugăm să dați dovadă de calm și să filmați orice fel de acțiuni care vă par suspecte. Acțiunile violete sunt inadmisibile. Vă rugăm să urmați instrucțiunile liderilor, moderatorilor protestelor”, se spune în mesaj.

Susținătorii partidelor pro-europene s-au adunat în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare și scandează „Șor, la pușcărie!” și „Jos mafia!”. Liderul PPDA, Andrei Năstase, a chemat cetățenii să protesteze pașnic.

 UPADE:

Periculos: Reporterul nostru a văzut grupuri de protestatari care se desprind de manifestanții de la monumentul lui Ștefan cel Mare și se infiltrează în grupul mic de protestatari ai lui Ilan Șor.

FOTO: Report,md

15.12 Corespondenta Europei Libere, Tatiana Ețco, a fost agresată de simpatizanții lui Ilan Șor în timp ce filma în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău.

15.20 - Protestatarii pro-europeni pornesc într-un marș al libertății. Vor protesta la Parlament, SIS, Curtea Constituțională, CNA. Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat că protestul va continua inclusiv mâine, 27 august, Ziua Independenței Republicii Moldova.

15.44 - Simpatizanții Partidului Șor s-au îmbulzit după mâncare, iar ulterior au eliberat Piața Marii Adunări Naționale.

FOTO: Report.md 

FOTO: Report.md

FOTO: Report.md

Operațiunea „Hrișca” la protestul lui Șor / FOTO: Report.md

Ilan Șor a fost escortat prin spatele Guvernului după discursul rostit la frigărui.


Iată cum părăsesc susținătorii lui Șor PMAN.


Iată ce au lăsat în urmă - FOTO: TV8: