„În calitatea mea de prim-ministru al Republicii Moldova, mă adresez polițiștilor, carabinierilor, instituțiilor penitenciare, trupelor speciale. Ieri a fost aleasă o nouă conducere a Parlamentului și învestit un nou Guvern care trebuie să intre în funcție și să scoată țara din criza politică”.

„Guvernul investit ieri reprezintă puterea legitimă a Republicii Moldova, este susținut de majoritatea cetățenilor țării și de prietenii noștri de peste hotare. Guvernul își va îndeplini atribuțiile și acest lucru trebuie să se întâmple democratic și pașnic.

Vă solicit să nu vă implicați în blocarea instituțiilor de stat. Corturile puse ieri și astăzi sunt dovada faptului că Partidul Democrat vrea să folosească structurile de forță pentru a arunca țara în haos ca să protejeze un singur om – pe Plahotniuc. Ei nu vor să asigure tranziția pașnică a puterii. Ordinele pe care le dă acum Plahotniuc sunt ilegale. Domnule Cavcaliuc, Pânzari, Echimov, nu îndepliniți ordinele ilegale ale lui Plahotniuc! Nu puneți în primejdie viața cetățenilor noștri pentru un om care și-a ieșit din minți.

Mă adresez tuturor celor din Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Departamentul trupelor de carabinieri, Biroul migrație și azil, Serviciul tehnologii informationale, Serviciul protecție internă și anticorupție, Serviciul dirijare operațională și inspectare, dumneavoastră aveți datoria să respectați legea și să protejați țara.

Noi nu am venit să ne răzbunăm! NU am venit pentru răfuieli politice! Noi am venit să facem dreptate pentru toți și să punem legea în capul mesei.

Noi vă garantăm că nimeni nu va avea de suferit. Locurile dvs de muncă sunt în siguranță. Mai presus de obligația de a respecta ordinele superiorilor este datoria dvs de a respecta legea. Ordinele superiorilor sunt ilegale astăzi! Datoria voastră însă rămâne aceeași – să protejați cetățenii.

Dvs sunteți oameni demni! Și știți că atunci când pierzi puterea politică trebuie să te retragi demn, nu să folosești forța pentru a menține puterea și a folosi cetățenii ca scut. Asigurați eliberarea instituțiilor de stat pentru ca noul Guvern să-și poată începe activitatea. Altă cale nu-i. Pașnic, cu legea în capul mesei, guvernul trebuie să vină în funcție.

Vă ordon să vă faceți datoria față de țară și cetățenii noștri”.