Protest „Vot furat!”   Chișinău    

UPDATE//LIVE / FOTO / VIDEO: Protestatarii au ajuns la Parlament - vor rămâne aici până la validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase

Nevalidarea alegerilor locale anticipate din 3 iunie a scos oamenii în stradă la Chișinău. Manifestanții s-au adunat mai întâi în fața Primăriei, dar pentru că nu mai încăpeau în acel perimetru, s-au mutat în fața Guvernului, în Piața Marii Adunări Naționale. 

Manifestanții scandează: „Hoții!”, „Votul meu contează!”, „Plahotniuc la Pușcărie”, „Validați mandatul!” și flutură drapele ale Republicii Moldova și UE.

FOTO: Report.md 

Oamenii au ieșit în stradă după ce Judecătoria Chişinău a invalidat scrutinul din municipiul Chişinău pe motiv că ambii candidaţi au făcut agitaţie electorală în ziua alegerilor prin simpla chemare a alegătorilor la vot. Ulterior Curtea de Apel Chişinău a menţinut decizia primei instanţe, iar luni, 25 iunie, punct final în această dispută va pune Curtea Supremă de Justiţie.

FOTO: Report.md 

Președinta PAS, Maia Sandu, a chemat protestatarii să rămână în piață până când autoritățile vor valida mandatul de primar al lui Andrei Năstase.

 UPDATE:

16.16 - Participanții la manifestația pașnică de protest au adoptat o rezoluție prin care au declarat că protestul va dura până la validarea alegerilor și a mandatului de primar al lui Andrei Năstase.

Apoi au pornit într-un marș spre clădirea Parlamentului... Maia Sandu le-a cerut manifestanților să rămână acolo pentru protestul non-stop și a chemat manifestanții să protesteze pașnic. La fel le-a cerut și Andrei Năstase. „Nu plecăm de acolo până nu avem mandatul validat al primarului ales pe 3 iunie”, a spus Năstase.

16.44 - Protestatarii au ajuns în fața Parlamentului. Scandează: „Hoții!, „Validare!”, „Noi nu cedăm!”, „PD-PSRM, ciuma roșie!”

 FOTO: Report.md

 

FOTO: Report.md

FOTO: Report.md

 

FOTO: Report.md

FOTO: Report.md

Manifestanții au fost îndemnați să-și sune prietenii să le aducă haine groase și plapumi pentru a rămâne pestre noapte, pe iarbă, în fața Parlamentului.

Articolul anterior

UPDATE (Reacții): CSJ menține invalidarea alegerilor. Protestatarii scandează „Revoluție!”

Articolul următor

(Proteste LIVE-VIDEO) Curtea de Apel a menținut invalidarea alegerilor. Năstase: „Merg până la capăt!”