Reacție

MAE de la Kiev: Invităm forțele politice din Moldova să acționeze în cadru legal

Ucraina își exprimă îngrijorarea în legătură cu evoluția situației politice din Republica Moldova. Ministerul ucrainean de Externe anunță că Ucraina este gata să ofere asistență în rezolvarea problemelor existente.

Într-un comunicat oficial, MAE de la Kiev menționează că Ucraina este interesată ca Republica Moldova să fie un stat stabil, democratic și european.

„Invităm forțele politice din Moldova să acționeze în cadru legal, să soluționeze litigiile prin intermediul dialogului politic, pentru a evita o luptă pentru putere. Important pentru țară și securitatea din regiune este prevenirea unor interferențe externe care vizează implementarea scenariului rus de federalizare a țării”, se arată în comunicatul citat.

„Republica Moldova rămâne un partener important pentru Ucraina și un vecin cu care împărtășim interese comune și un viitor european comun”, mai menționează Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei.

Articolul anterior

Consiliul Europei cere urgent opinia Comisiei de la Veneția în ceea ce privește condițiile de dizolvare a Parlamentului de la Chișinău

Articolul următor

Departamentul de Stat al SUA: „Voința poporului moldovenesc, exprimată în alegeri, trebuie respectată”