IGP susține că informațiile lansate în spațiul public, în cadrul unui interviu pentru un post rusesc de televiziune, de către Igor Dodon, precum că prin Moldova ar fi transportat armament din Occident pentru armata ucraineană sunt false.
Legislația națională interzice expres străinilor și apatrizilor dobândirea dreptului de proprietate asupra terenurilor cu destinație agricolă sau din fondul forestier, iar în Parlament nu este nici un proiect de amendare a acestor prevederi.
Exit-poll-ul realizat în 100 de secții de votare de compania „Intellect Group” și Asociația SPERO arată că 54,8% au votat pentru candidatul PAS Maia Sandu, iar 45,2% pentru Igor Dodon.
În timp ce Putin și Dodon îl felicitau pe Lukașenko, la Minsk poliția bătea, gaza și aresta protestatarii ieșiți pe străzi, cu zecile de mii, pentru a denunța fraudarea masivă a alegerilor.
Cu trei luni înaintea alegerilor prezidențiale, Igor Dodon este acuzat din nou, de către opoziție, de trădare de patrie. La două săptămâni după ce poliția moldovenească i-a gazat și târât cu fața pe asfalt pe combatanții care
„Scandal într-un
troleibuz din capitală din cauza a doi pasageri care nu purtau mască”. Astfel
de titluri apar tot mai des în ultimul timp, iar conflictele dintre cei care nu
poartă mască și cei care le cer să o pună sunt tot mai
Societatea civilă și opoziția de la Chișinău semnalează preluarea controlului asupra CSM de către președintele Igor Dodon, la finalul unor eforturi de resubordonare politică a justiției, care au durat 11 luni.
Noi mișcări spectaculoase se produc la vârfuri, în Republica Moldova. Majoritatea parlamentară, controlată de Igor Dodon, se mai subțiază cu doi deputați. Dacă mai pleacă doi, Guvernul poate fi demis.
Coaliția parlamentară PSRM+PDM, controlată de președintele Dodon, e la un pas de a deveni minoritate. Tot mai mulți deputați PDM care l-au deservit pe oligarhul Plahotniuc până în iunie 2019 părăsesc formațiunea.
Un acord de împrumut semnat cu Federația Rusă, în valoare de 200 de milioane de euro, aprobat în grabă de Guvernul de la Chișinău, dar neratificat încă de Parlament, a aprins spiritele în societatea moldovenească.
Parlamentul de la Chișinău a instituit starea de urgență pentru 60 de zile în legătură cu răspândirea Covid-19. Este pentru prima dată în istoria țării când se face uz de aceste reglementări.
Înainte de a pleca la München, la Conferința Internațională pentru Securitate, președintele moldovean pro-rus Dodon a apostrofat ambasadorii europeni de la Chișinău, acuzându-i că ar sprijini opoziția pro-europeană.