Evaluarea, la care a contribuit semnificativ o comunitate de 28 de experți, diplomați, oficiali de rang înalt din România și Republica Moldova, a vizat evaluarea generală a Parteneriatului Strategic și a domeniilor sale prioritare.
România și Republica Moldova și-au setat un nou nivel de ambiție în relația bilaterală, grăbesc ritmul, repun în noi acorduri proiecte care au trenat, avansează termene, condiții și se angajează să susțină reforme substanțiale.
Astăzi toți discută despre gestul incredibil de luni al jurnalistei din Rusia, Marina Ovsyannikova, care a dat buzna, în direct, în platoul știrilor televiziunii de stat „Pervîi Kanal”, afișând lozinca: „Aici vă mint! Nu războiului!”
Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” din Chișinău e plin cu copii. Cei mai mici aleargă, împing niște mașinuțe, modelează figuri sau pictează. Cât ei se joacă și leagă prietenii, mamele lor formează grupuri și discută în șoaptă.
După ce au rămas cu tejghelele goale din cauza sancțiunilor internaționale, rușii spun că ar mânca din nou mere moldovenești. Asta după ce le-au călcat cu buldozerul la Smolensk, supărați că Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE în 2014.
Preoții lui Putin s-au pornit să justifice invazia. Folosesc citate din Biblie și vorbe de duh în încercarea de a ne convinge că uciderea civililor și bombardarea orașelor ucrainene e luptă cu homosexualii și că Putin salvează planeta de globaliști.
Pe fundalul războiului din Ucraina, pionii Rusiei de la Chișinău încearcă să tulbure liniștea cu NATO. Iar regimul separatist pro-rus de la Tiraspol a considerat că anume acum este momentul să repete că vrea „desprinderea civilizată de Moldova”.
În aceste zile de război, moldovenii sunt supuși unei ofensive propagandistice fără precedent. Din toate părțile li se pompează în cap falsuri și ostilitate în raport cu refugiații ucraineni care fug de război.
Alexandru Ciobanu, coordonator la Centrul Comunitar de Sănătate Mintală, medic psihiatru psihoterapeut, explică de ce adevăratele consecințe ale pandemiei le vom vedea în timp și cum să-i învățăm pe copii să se adapteze la lumea nouă, post-COVID.
Propaganda este principala armă în războiul hibrid pe care îl duce acum Rusia. Republica Moldova este cea mai vulnerabilă țară din Europa Centrală și de Est în fața propagandei ruse.
Unele înțeleg că au nimerit în plasa celor și-au
făcut ocupație din negarea COVID-ului și a necesității vaccinării abia când ajung
la terapie intensivă și se sufocă. Atunci ar face orice să poată respira din nou
cu toată puterea
Conform datelor
oficiale prealabile anunțate de Comisia Electorală Centrală după procesarea datelor în 1007 secții de votare din totalul de 2150, PAS acumulează 44,48% din voturi;
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – 32,36% și