Justiție

Decizii suspecte

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului de la Chișinău a dat undă verde unicului candidat înscris în cursa pentru șefia Curții Supreme de Justiție - Mihai Poalelungi, desemnat cu scandal la această funcție de Consiliul Superior al Magistraturii.

Mai mult
Imagine simbol, Sursa: www.morguefile.com
Libertate de exprimare

Actualul cadrul legislativ național privind accesul la informație urmează să fie îmbunătățit. Cel puțin așa promit autoritățile. Potrivit unui proiect de lege care urmează a fi examinat de aleșii poporului, va fi redus termenul de prezentare a informațiilor publice solicitate atât de cetățeni, cât și de jurnaliști.

Mai mult
Maxim Miftahov, discriminat pe criteriul de dizablitate

Sancționată cu zeci de mii de euro în UE, discriminarea este tratată de multe ori ca o normalitate în Republica Moldova. Primele amenzi aplicate suscită atenția și vin să informeze opinia publică că a discrimina este ilegal. Procedura de sancționare este una anevoioasă, apelându-se la instanțele de judecată. Din cauza birocrației, de cele mai multe ori discriminarea rămâne nesancționată.

Mai mult

Omul de afaceri Ion Sturza este candidatul desemnat de către șeful statului Nicolae Timofti pentru funcția de prim-ministru, după consultări cu liderii PD, PL, PDLM și grupul Leancă.

Mai mult
Laura Codruța Kövesi (Foto: Dan Popescu)

Procurorul şef al DNA, Laura Codruța Kövesi, conduce la Chișinău o misiune UE de evaluare a instituţiilor judiciare din R. Moldova. Experţii vor face recomandări privind reforma în justiţie, lupta împotriva corupţiei şi spălării banilor.

Mai mult