Justiție

Descinderi cu mascați   Chișinău    

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins astăzi în mai multe judecătorii din țară. Potrivit ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, au fost reținuți mai mulți.

Mai mult
  Chișinău    

Judecătoarea Curții de Apel, Domnica Manole, care în aprilie 2016 a obligat CEC să organizeze referendumul constituțional inițiat de Platforma „DA”, riscă, pentru aceasta, până la 5 ani de închisoare. Așa cer procurorii. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a lipsit-o deja de imunitate. Într-un amplu interviu pentru Report.md, Domnica Manole a oferit detalii despre persecuțiile la care este supusă.

Mai mult
Nici măcar amendă!   Chișinău    

În UE demnitarul care foloseşte bunurile publice, inclusiv cele financiare, în folosul său sau al familiei şi rudelor, face puşcărie. În Republica Moldova, funcţionarii publici, aflați în conflict de interese, nu sunt nici măcar amendaţi.

Mai mult
DNA în acțiune   Ploiești    

Fostul premier Victor Ponta și deputatul Sebastian Ghiță au fost citați la DNA Ploiești într-un dosar de corupție. Surse judiciare susțin că Victor Ponta ar fi primit bani pentru a pune o anumită persoană pe listele pentru alegerile parlamentare.

Mai mult
Ceva ce era bine să fie...   Chișinău    

Dacă în alte state executarea unei hotărâri a Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) durează în medie 4 ani, Republica Moldova are nevoie pentru aceasta de 10 ani. Alături de Rusia şi Ucraina, Republica Moldova se află în topul dezonorant al statelor care ignoră hotărârile CtEDO.

Mai mult
Scandalos   Chișinău    

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) nu se va mai putea sesiza din materialele din mass media, deoarece, în opinia ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, „presa nu mai este o sursă veridică de informare”, de aceea mijloacelor de informare în masă sunt excluse din legea ANI, ca surse din care inspectorii de integritate se vor putea sesiza pentru a face controale.

 

Mai mult
Europenii doar în vorbe   Chișinău    

Actualul cadru legislativ din Republica Moldova încalcă dreptul politic al persoanelor cu dizabilități intelectuale. Deși prin ratificarea Convenției pentru drepturile persoanelor cu dizabilități (CDPD), Moldova s-a angajat să respecte această categorie de persoane, până acum autoritățile bat pasul pe loc.

 

Mai mult
Interviu   Chișinău    

La 1 august a intrat în vigoare noua Lege cu privire la Procuratură. Președintele Centrului pentru Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, a fost președinte al grupului de lucru, creat de președintele Parlamentului, pentru elaborarea noii legi a Procuraturii. El a explicat pentru Report.md ce urmează după intrarea în vigoare a acestei legi mult așteptate.

Mai mult