Justiție

Porsche Cayenne-ul de 500 de euro al judecătoarei Mari­ana Pitic / FOTO: zdg.md
Demnitari „săraci”

Tot mai des vedem în presă că demnitarii care, în realitate au adevărate castele şi maşini de lux, în acte, aceste bunuri au valoare foarte mică. Cei care distorsionează cel mai des costurile reale ale bunurilor de care dispun sunt deputaţii, judecătorii şi procurorii.


Mai mult
Serghei Iaralov la sfat cu Vlad Plahotniuc în spatele premierului Pavel Filip / FOTO: Constantin Grigoriță
Unde-i miliardul?

Fostul şef-adjunct al Serviciului de prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul Centrului Național Anticorupție din Moldova, Mihail Gofman, a numit persoanele care, potrivit lui, ar fi dirijat și beneficiat de pe urma furtului unui miliard de dolari din sistemul bancar al țării. Acesta a făcut declarațiile la Washington, în cadrul unei conferințe de presă.

Mai mult
Tatiana Răducanu  /  FOTO: avocatura.com
Apel disperat al unui magistrat

Tatiana Răducanu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se declară dezamăgită de pretinsa reformă în sectorul justiţiei. Ea a chemat miercuri societatea civilă să contribuie la schimbarea sistemului putred care a capturat justiţia din Moldova.


Mai mult
Vlad Filat și procurorul Adriana Bețișor în ajunul pronunțării sentinței / FOTO: Report.md
Condamnat în secret

Ex-premierul moldovean Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis. Atât procurorul, cât și avocații au declarat ca vor contesta decizia primei instanțe.

Mai mult
Camelia Bogdan, judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti. / Foto: Moldova Curată
Camelia Bogdan către procurorii din Moldova:

Judecătoarea din România, Camelia Bogdan, cea care a fost printre primii magistraţi de peste Prut care a aplicat pedepse de confiscare a averilor dobândite ilicit de către persoane cu funcţii de răspundere a acordat un interviu pentru Report.md în care i-a îndemnat pe procurorii şi judecătorii din Republica Moldova să nu se lasă pradă presiunilor şi să aplice legea.


Mai mult

Fostul ministru al Economiei și Comerțului din Ucraina, Aivaras Abromavičius, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Report.md. Potrivit lui, atât timp cât nu se va ține cont de supremația legii, Moldova și Ucraina, nu vor scăpa de corupție.


Mai mult
Domnica Manole: „CSM apără alte interese decât pe cele ale judecătorilor” / FOTO: Ziarul Național
Rezistență la reforme

Consiliul Superior al Magistraturii a încuviințat cercetarea penală a unui judecător care a obligat Comisia Electorală Centrală să inițieze un referendum de modificare a Constituției, la inițiativa Platformei „Demnitate și Adevăr”. Decizia a fost ulterior anulată de Curtea Supremă de Justiție.


Mai mult
Justiție capturată

Tatiana Răducan, membră a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cea care a blamat public, în repetate rânduri, abuzurile din justiția moldovenească, a reacționat critic la acțiunile a doi magistrați care au manifestat comportament inadecvat, recent, când în sala de ședințe și-au făcut apariția jurnaliștii.

Mai mult