Justiție

Poza simbol / Sursa: Autoexpert.md
De parcă ar fi puțină corupție

Autorităţile vor să opereze o serie de amendamente la legislație prin care să le permită şoferilor străini care au fost sancţionaţi pe teriroriul Republicii Moldova să achite amenzile direct agenţilor rutieri.

Mai mult
Topul rușinii

Republica Moldova a ajuns fruntașă în topul ţărilor cu cea mai mare corupţie din Europa și Asia Centrală. Concluzia poate fi desprinsă dintr-un studiu realizat de Transparency Internaţional. Potrivit documentului, 76% din populație percepe Parlamentul de la Chişinău ca instituţia cea mai afectată de corupţie.

Mai mult
Anticorupție

Zece foşti şi actuali funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi, au fost reţinuţi astăzi de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar în care aceştia sunt bănuiţi de escrocherie, corupere pasivă, activă, trafic de influenţă, precum şi de fals în acte publice.

Mai mult
FOTO: independent.md
Antireformă

La scurt timp după intrarea în vigoare a Legii care prevede comasarea instanțelor de judecată și reducerea numărului lor de la 44 la 15, pentru a eficientiza actul justiției, experții constată că autoritățile fac exact invers.

Mai mult
Pașaport transnistrean și legitimație de pensionar eliberate de regimul separatist de la Tiraspol / FOTO: Report.md
Găleata cu gheață

Autoritățile constituționale de la Chișinău și cele separatiste de la Tiraspol fac schimb de date cu caracter personal ale cetățenilor moldoveni, motivând că fac asta pentru a exclude plata dublă a pensiilor.

Mai mult
Republica Moldova a devenit membru al ONU la 2 martie 1992
Cu restanțe în inima Europei

Republica Moldova este restanțieră la capitolul respectării drepturilor femeilor, moldovenilor din stânga Nistrului, dar și la capitolul mass media.

Mai mult
Imagine simbol / Sursa: www.ec.europa.eu
Restricții pentru jurnaliști

În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită ”Ziua Europeană a Justiției”. În această zi, cetățenilor li se reamintește că justiţia este un serviciu public şi că este aproape de cetățean. În Republica Moldova, această zi are o altă conotație – luni, jurnaliștii au aflat că autoritățile le-au îngrădit accesul lor, dar și cetățenilor, la un proces public de judecată.

Mai mult
Concurs

Termenul de depunere a dosarelor pentru funcția de procuror general a expirat ieri. Consiliul Superior al Procurorilor a recepționat dosarele a șase pretendenți la această funcție. 

Mai mult