Justiție

Camelia Bogdan, judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti. / Foto: Moldova Curată
Camelia Bogdan către procurorii din Moldova:

Judecătoarea din România, Camelia Bogdan, cea care a fost printre primii magistraţi de peste Prut care a aplicat pedepse de confiscare a averilor dobândite ilicit de către persoane cu funcţii de răspundere a acordat un interviu pentru Report.md în care i-a îndemnat pe procurorii şi judecătorii din Republica Moldova să nu se lasă pradă presiunilor şi să aplice legea.


Mai mult

Fostul ministru al Economiei și Comerțului din Ucraina, Aivaras Abromavičius, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Report.md. Potrivit lui, atât timp cât nu se va ține cont de supremația legii, Moldova și Ucraina, nu vor scăpa de corupție.


Mai mult
Domnica Manole: „CSM apără alte interese decât pe cele ale judecătorilor” / FOTO: Ziarul Național
Rezistență la reforme

Consiliul Superior al Magistraturii a încuviințat cercetarea penală a unui judecător care a obligat Comisia Electorală Centrală să inițieze un referendum de modificare a Constituției, la inițiativa Platformei „Demnitate și Adevăr”. Decizia a fost ulterior anulată de Curtea Supremă de Justiție.


Mai mult
Justiție capturată

Tatiana Răducan, membră a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cea care a blamat public, în repetate rânduri, abuzurile din justiția moldovenească, a reacționat critic la acțiunile a doi magistrați care au manifestat comportament inadecvat, recent, când în sala de ședințe și-au făcut apariția jurnaliștii.

Mai mult
În timp ce în Europa se închid puşcăriile

Anual, în Republica Moldova, creşte numărul persoanelor deţinute în penitenciare. În timp ce în ţări europene precum Suedia sau Olanda autorităţile închid puşcăriile din lipsă de „locatari”, în Moldova se planifică construcţia unei noi închisori.

Mai mult

Unul dintre suspecții urmăriți de autorități pentru spionaj asupra Laurei Codruța Kovesi și a familiei sale a reușit să fugă de sub supraveghere și să treacă granița. Un alt suspect, arestat, a mărturisit că a fost plătit cu 5.000 de euro.

Mai mult
Decizii suspecte

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului de la Chișinău a dat undă verde unicului candidat înscris în cursa pentru șefia Curții Supreme de Justiție - Mihai Poalelungi, desemnat cu scandal la această funcție de Consiliul Superior al Magistraturii.

Mai mult
Imagine simbol, Sursa: www.morguefile.com
Libertate de exprimare

Actualul cadrul legislativ național privind accesul la informație urmează să fie îmbunătățit. Cel puțin așa promit autoritățile. Potrivit unui proiect de lege care urmează a fi examinat de aleșii poporului, va fi redus termenul de prezentare a informațiilor publice solicitate atât de cetățeni, cât și de jurnaliști.

Mai mult