Justiție

Judecătoarea Djeta Chistol / FOTO: Report.md
Dosarul „Diaspora”

Judecătoria sectorului Centru a respins marți mai multe demersuri ale avocaților reprezentanților diasporei care nu au putut vota la alegerile prezidențiale, inclusiv un demers absolut legal, potrivit avocaților, ca în proces să fie atrași toți moldovenii care au depus contestații – aproximativ 4.000.

Mai mult
Audieri sterile

Audierile parlamentare despre mersul anchetei în privința fraudei bancare s-au încheiat vineri fără vreun rezultat.

Mai mult
FOTO: Report.md
Tergiversare

Pronunțarea unei hotărâri în dosarul contestațiilor diasporei contra autorității electorale din Republica Moldova a fost amânată vineri pentru săptămâna viitoare.

Mai mult
Interceptari telefonice

Procuratura Anticorupție și CNA au dezvăluit detalii șocante despre acțiunile unor funcționari de la Primăria Chișinău care au permis alimentarea copiilor din grădinițe cu pește cu viermi, carne alterată și paste necomestibile.

Mai mult
Poza simbol / Sursa: Autoexpert.md
De parcă ar fi puțină corupție

Autorităţile vor să opereze o serie de amendamente la legislație prin care să le permită şoferilor străini care au fost sancţionaţi pe teriroriul Republicii Moldova să achite amenzile direct agenţilor rutieri.

Mai mult
Topul rușinii

Republica Moldova a ajuns fruntașă în topul ţărilor cu cea mai mare corupţie din Europa și Asia Centrală. Concluzia poate fi desprinsă dintr-un studiu realizat de Transparency Internaţional. Potrivit documentului, 76% din populație percepe Parlamentul de la Chişinău ca instituţia cea mai afectată de corupţie.

Mai mult
Anticorupție

Zece foşti şi actuali funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi, au fost reţinuţi astăzi de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar în care aceştia sunt bănuiţi de escrocherie, corupere pasivă, activă, trafic de influenţă, precum şi de fals în acte publice.

Mai mult
FOTO: independent.md
Antireformă

La scurt timp după intrarea în vigoare a Legii care prevede comasarea instanțelor de judecată și reducerea numărului lor de la 44 la 15, pentru a eficientiza actul justiției, experții constată că autoritățile fac exact invers.

Mai mult