Deși a fost implicată în diverse scandaluri, judecătoarea Mariana Pitic a fost promovată din nou. De această dată, magistrata a fost aleasă preşedinta Consiliului INJ. Informaţia a fost deja publicată şi pe site-ul oficial al INJ.

Judecătoarea Mariana Pitic a fost recunoscută anterior vinovată de încălcarea normelor Codului de etică, iar în ultimii ani nu a avut dosare în examinare.

Precizăm că în aprilie curent, Comisia Naţională de Integritate (CNI) a dispus iniţierea controlului privind încălcarea regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii pentru anul 2015, după ce în mai multe surse media au apărut informaţii despre proprietăţile nedeclarate ale soţului Marianei Pitic şi valoarea neobişnuit de mică a automobilelor trecute în declaraţiile veniturilor şi proprietăţilor din 2014 şi 2015.

O analiză a declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate pentru anii 2014 şi 2015, în care figurează automobilul Porsche Cayenne, arată însă că Mariana Pitic este proprietara automobilului. Acesta a fost procurat în 2014 cu 11 mii de lei, în schimbul unui automobil BMW-X5 vândut cu 10 mii de lei.

jurnal.md