Rada Supremă de la Kiev l-a votat joi pe Vladimir Groisman în funcția de premier al Ucrainei. El a fost învestit cu 257 de voturi. 

Groisman a fost ales în funcția de președinte al Legislativului ucrainean în luna noiembrie 2014. În perioada februarie-noiembrie 2014, a deținut funcția de vicepremier responsabil de dezvoltarea regională, construcții și gospodării comunale.

„O să vă arăt ce înseamnă cu adevărat să conduci o țară”, a spus Groisman.„Înțeleg ce pericole ne pasc: corupție, ineficiența guvernării și populismul, care ne amenință la fel de tare ca inamicul din Estul țării”, a mai spus noul premier ucrainean.

Prezent la ședința Radei Supreme, președintele Poroșenko a spus că lupta contra corupției este o prioritate, iar Ucraina va continua politica integrării europene. Mai mulți reformiști și-au exprimat însă nemulțumirea față de plecarea din guvern a unor tehnocrați cu experiență și sprijin în Occident, precum și de concentrarea pârghiilor puterii în mâinile șefului statului, Groisman fiind un apropiat al șefului statului.

Componența noului guvern încă nu a fost votată, dar se știe că la funcția de ministru al Afacerilor Externe a fost desemnat Pavel Klimkin, iar la funcția de ministru al Apărării a fost desemnat Stepan Poltorac.

Arsenii Iațeniuk, care a fost premier al Ucrainei din 2014, și-a anunțat demisia pe 10 aprilie.