Explozii și mai multe focuri de armă s-au auzit pe Aeroportul Ataturk din Istanbul.  

+++

Autorităţile Turciei au informat despre 36 de decedaţi şi în jur de 200 de răniţi, în urma exploziilor. 28 de persoane decedate au fost identificate. Potrivit informaţiilor preliminare comunicate Consulatului General al Republicii Moldova la Istanbul printre victime nu s-ar afla cetăţeni ai Republicii Moldova. 

+++

Doi suspecți s-au aruncat în aer pe aeroportul Ataturk, detonându-și explozibilul cu puțin timp înainte de controlul de securitate de la terminalul internațional, a informat un oficial turc, potrivit Reuters.

+++

Pentru a facilita comunicarea cu cetăţenii Republicii Moldova care s-ar fi putut afla în Aeroportul din Istanbul şi care ar putea avea nevoie de ajutorul autorităţilor moldovene, în cadrul Consulatului a fost instituită o linie de urgenţă la următorul număr de telefon: +905350254276.

+++

Reuters scrie, citând un oficial turc, că au avut loc două explozii și mai multe persoane au fost rănite. Focurile de armă s-au auzit din parcarea aeroportului, în timp ce exploziile se pare că au avut loc la terminalul pentru zboruri internaționale.

Un martor ocular a declarat pentru CNN Turk că a văzut taxiuri care transportau răniți de la Aeroportul Ataturk, cel mai mare din Turcia, către spitale din Istanbul. 

Oficiali, citați de presa turcă, au precizat că autorii sunt kamikaze, posibil două femei.

Euractiv.ro