Administrația Obama a răspuns joi la "eforturile" Rusiei de a influența alegerile prezidențiale americane din acest an, expulzând din SUA 35 de agenți secreți ruși și impunând sancțiuni asupra celor mai importante servicii de informații ruse, inclusiv împotriva a patru înalti ofițeri din cadrul serviciului secret al armatei ruse, despre care Casa Albă crede că a ordonat atacurile cibernetice asupra Partidului Democrat și a altor organizații politice, anunță The New York Times.

-------------------------------------------------------------

UPDATE:

Rusia a decis expulzarea a 35 de diplomați americani ca reacție la inițiativa similară a Statelor Unite, a anunțat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. 

„Desigur, nu putem lăsa astfel de acţiuni fără răspuns, reciprocitatea este legea diplomaţiei şi a relaţiilor internaţionale", a spus Lavrov, citat de agenţia de presă TASS.  

Prin urmare, Ministerul de Externe al Rusiei a prezentat o propunere preşedintelui Vladimir Putin pentru a declara persona non grata 31 de diplomaţi de la Ambasada SUA la Moscova şi patru diplomaţi de la Consulatul General al SUA de la Sankt-Petersburg, a indicat şeful diplomaţiei ruse.

(EurActiv.ro)

------------------------------------------------------------------------------------- 

Și Reuters anunță, citând un oficial american de rang înalt, că Statele Unite au decis expulzarea a 35 de diplomați ruși și au închis două sedii rusești din New York și Maryland, ca răspuns la campania de hărțuire a diplomaților americani de la Moscova.

Oficialul american a declarat pentru Reuters, sub condiția anonimatului, că diplomații ruși au 72 de ore la dispoziție să părăsească SUA. Accesul la cele două sedii va fi de asemenea îngrădit tuturor oficialilor ruși începand de vineri la amiază, a adăugat oficialul.

Știre se actualizează pe HotNews.ro