Externe

Efectele referendumului   Londra    

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a anunțat vineri acum câteva minute că va demisiona, după ce joi britanicii au votat pentru ca țara lor să părăsească Uniunea Europeană.

Mai mult
Referendum   Londra    

Tabăra Leave a câștigat referendumul, ceea ce înseamnă că Marea Britanie trebuie să plece din UE. Leave - 51,9%, Remain - 48,1%. Urmează negocierile pentru redefinirea relației dintre Bruxelles și Londra.


Mai mult
Vigilență   Moscova    

Moscova nu va ataca niciodată nicio țară membră a NATO și toți oamenii politici responsabili înțeleg acest lucru, a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

Mai mult
Schimb de prizonieri   Kiev    

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat miercuri un decret pentru amnistierea pilotului ucrainean Nadia Savcenko. Ea a fost eliberată în cadrul unui schimb de deţinuţi între Moscova şi Kiev, scrie BBC Online.

Mai mult
Semnal de alarmă   Odesa    

După revoltele din apropierea clădirii Primăriei Odesa, guvernatorul regiunii, Mihail Saakaşvili, i-a cerut preşedintelui Ucrainei Petro Poroşenko să trimită în oraş trupe ale Gărzii Naţionale pentru a restabili ordinea.

Mai mult
  Hanovra    

Barack Obama a arătat apropiere față de Angela Merkel. Multă armonie la Hanovra. Ceea ce dovedește simpatia dintre cei doi lideri, dar și calculul președintelui american. Pentru că doar Merkel poate administra mai departe moștenirea politică a lui Obama, crede Richard Fuchs de la DW.

Mai mult
Tragic   Libia    

O barcă cu circa 400 de imigranți, majoritatea din Somalia, s-a scufundat în drum spre Europa după ce a plecat din Egipt. Alți 100 de migranți au fost salvați de pe o barcă parțial dezumflată în apele Libiei.


Mai mult
Ingenios   Napoli    

Roberto Manganiello, un important lider al mafiei italiene, a fost arestat de polițiști în timp ce se uita la meciul de fotbal dintre Inter Milano și Napoli, pierdut de echipa sa favorită. Polițiștii erau deghizați în băieți care livrează pizza.

Mai mult