Externe

Schimb de prizonieri

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat miercuri un decret pentru amnistierea pilotului ucrainean Nadia Savcenko. Ea a fost eliberată în cadrul unui schimb de deţinuţi între Moscova şi Kiev, scrie BBC Online.

Mai mult
Semnal de alarmă

După revoltele din apropierea clădirii Primăriei Odesa, guvernatorul regiunii, Mihail Saakaşvili, i-a cerut preşedintelui Ucrainei Petro Poroşenko să trimită în oraş trupe ale Gărzii Naţionale pentru a restabili ordinea.

Mai mult

Barack Obama a arătat apropiere față de Angela Merkel. Multă armonie la Hanovra. Ceea ce dovedește simpatia dintre cei doi lideri, dar și calculul președintelui american. Pentru că doar Merkel poate administra mai departe moștenirea politică a lui Obama, crede Richard Fuchs de la DW.

Mai mult
Tragic

O barcă cu circa 400 de imigranți, majoritatea din Somalia, s-a scufundat în drum spre Europa după ce a plecat din Egipt. Alți 100 de migranți au fost salvați de pe o barcă parțial dezumflată în apele Libiei.


Mai mult
Ingenios

Roberto Manganiello, un important lider al mafiei italiene, a fost arestat de polițiști în timp ce se uita la meciul de fotbal dintre Inter Milano și Napoli, pierdut de echipa sa favorită. Polițiștii erau deghizați în băieți care livrează pizza.

Mai mult
Consens la Kiev

Rada Supremă de la Kiev l-a votat joi pe Vladimir Groisman în funcția de premier al Ucrainei. Acesta a fost învestit cu 257 de voturi. 

Mai mult
Volodimir Groisman, poteníal prim-ministru al Ucrainei
Rocada la Kiev

Premierul ucrainean Arsenii Iațeniuk își prezintă marți demisia în Parlament. Succesorul său este omul președintelui Poroșenko, dar este considerat curat. Chiar și liderii Maidanului îl consideră o variantă acceptabilă pentru continuarea reformelor.

Mai mult
Cine-l va înlocui pe Iațeniuk?

Premierul ucrainean trebuia să-și dea de mult demisia. Dar încrederea electoratului nu se poate recâștiga prin acest gest, e de părere Bernd Johann.

Mai mult