Externe

Cutremur devastator   Italia    

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a anunțat că, deocamdată, printre victime nu sunt cetăţeni moldoveni.


Mai mult
Atac în Munchen   Munchen    

Un atac armat a avut loc la complexul comercial Olympia-Einkaufszentrum din München. Media germană scrie că ar fi peste 10 morți.

Mai mult
Urmare a puciului eşuat   Ankara    

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat joi noapte stare de urgenţă pentru următoarele trei luni după încercarea de lovitură de stat de săptămâna trecută şi posibila reintroducere a pedepsei cu moartea.

 

Mai mult
Lovitură de stat   Turcia    

Armata turcă a anunțat că a preluat puterea în Turcia pentru a restabili ordinea și menține drepturile omului, potrivit unui comunicat citat de Reuters și DPA.


Mai mult
Atentat   Nisa    

Un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa (sud) pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, joi seară, la orele 22.30 (23.30, ora Moldovei), înregistrându-se zeci de morți, potrivit autorităților locale.

Mai mult
Războiul din Ucraina   Kiev    

ONU a denunțat joi, într-un raport, execuțiile sumare de civili și bombardamentele oarbe asupra unor cartiere rezidențiale, comise atât de separatiști, cât și de forțele pro-Kiev în Ucraina, acte care ar putea fi calificate drept "crime de război".

Mai mult
Moldova, în comunicatul final al summit-ului NATO   Varșovia    

La summitul NATO din Varşovia sunt aşteptate decizii cruciale pentru securitatea partenerilor estici ai Alianţei. Şi votul britanicilor împotriva UE va fi o temă importantă pe agenda discuţiilor.


Mai mult
Atentat   Istanbul    

Explozii și mai multe focuri de armă s-au auzit pe Aeroportul Ataturk din Istanbul. 


Mai mult